hoge waardering voor zomervakantie in 2015

De waardering voor de zomervakantie is nog nooit zo positief geweest. De afgelopen vakantie scoorde gemiddeld een 8,2. Dat is het hoogst berekende cijfer sinds het begin van de meting door Zoover in 2005. De groei werd vooral veroorzaakt door een hogere waardering voor de bestemming. De waardering voor de accommodatie bleef nagenoeg gelijk.

De Nederlandse kust bij Hoek van Holland
De Nederlandse kust bij Hoek van Holland

Gemiddeld scoort de vakantie in 2015 een kleine twee procent hoger dan het vorige recordjaar, 2014. Dit blijkt uit een berekening van vakantiebeoordelingssite Zoover, op basis van ruim 150.000 vakantiebeoordelingen. Bij deze berekening is gekeken naar de waardering op bestemmings-en accommodatieniveau bij de top 10 populairste landen. De onderzochte periode liep van 1 juni tot en met 31 augustus 2015.

Nederland als vakantiebestemming staat in het lijstje op de vijfde plaats; achter Oostenrijk, Turkije, Portugal en Griekenland. De waardering van de bestemming Nederland groeide met 2,24%; de accommodaties beleven op hetzelfde niveau als in 2014. Eind juli stond Nederland nog op een 7e plek maar heeft nu een mooie positie binnen de top 5 gerealiseerd.

Bron en meer informatie: www.zoover.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *