Franse campingketen Capfun neemt Stoetenslagh over

De grote Franse campingketen Capfun heeft een tweede Nederlandse camping aangekocht; Camping Stoetenslagh in het Overijsselse Rheezerveen. In januari kocht Capfun ook al het park Zeumersehof in Voorthuizen.

Het familiebedrijf Capfun heeft inmiddels 116 campings in bezit; vooral gelegen in Frankrijk. De keten profileert zich met bijzondere zwembaden, waterpret en verhuuraccommodaties. “Wat dat betreft past Camping Stoetenslagh, die wij profileren als ‘de strandvakantie in Overijssel’ daar goed bij.” vertelt voormalig eigenaar Jan van Veen. “De camping stond al vijf jaar te koop, maar er is afgelopen jaren nog wel geïnvesteerd in onderhoud en uitbreiding. Afgelopen jaar hebben we een topseizoen gedraaid en ook voor aankomend seizoen liggen de reserveringen al weer ver voor op schema. Wat dat betreft maken de nieuwe eigenaren hier een topstart.”

Zie ook: Vakantiepark Stoetenslagh laat gasten inchecken vanuit de auto

Meteen investeren

Er is met de nieuwe eigenaar afgesproken dat het personeel ‘gewoon’ in dienst blijft. Die werken op dit moment via een payrollconstructie op het bedrijf. Dit jaar worden er meteen al 22 nieuwe chalets geplaatst – en de verwachting is dat dit er komende jaren nog meer worden.

Meer informatie:

www.capfun.nl

www.stoetenslagh.nl

Franse ketens op zoek in Nederland

Afgelopen periode zijn er meerdere overnames geweest van Nederlandse campings door Franse campingketens. Leisure vastgoedspecialist Henk-Jan Kruidenier ziet dat ook: “Er zijn op dit moment drie Franse partijen actief. Huttopia is vooral geïnteresseerd in Natuurlijke campings zonder vaste plaatsen. Een zoektocht heeft ze de nodige tijd heeft gekost. Dat heeft in januari geleid tot de aankoop van Camping de Roos in Ommen, een locatie die goed bij ze past. Siblu heeft de Oase aangekocht. Siblu is aardig markt aan het veroveren.

Zie ook: Siblu koopt twee campings in Zeeland

Kruidenier: “Ik denk dat men de Nederlandse markt heeft ontdekt. Huttopia is niet altijd eigenaar van het vastgoed, zij exploiteren ook campings zonder eigenaar te zijn. Nederland is toeristisch een aantrekkelijke markt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *