Bezit niet meer nodig: Stacaravandelen

“Onze trendy doelgroep hecht steeds minder waarde aan bezit. Ze verblijven graag in hun ‘eigen’ vertrouwde stacaravan – soms wel tien keer per jaar – maar dan zonder dat de stacaravan op hun naam staat. Dit vernieuwende product is hier volledig op afgestemd” vertelt initiatiefnemer Bert van de Maat, eigenaar van Mölke. Op vrijdag 9 mei verricht gedeputeerde Theo Rietkerk bij Vakantiepark Mölke de openingshandeling waarmee de stacaravans van Stacaravandelen.nl definitief in de markt worden gezet.

caravandelenStrippenkaart
Het nieuwe verblijfproduct Stacaravadelen.nl is de ideale oplossing voor gasten die willen genieten van een tweede thuis met alleen de lusten en niet de lasten. Met de aanschaf van een Strippenkaart maken gasten meerdere keren per jaar gebruik van een luxe stacaravan naar keuze op de vier deelnemende parken in Overijssel. Op iedere locatie zijn de stacaravans identiek, zodat de gast zich gelijk thuis voelt. Iedere vakantie kan gekozen worden voordezelfde locatie of juist voor hoppen tussen de verschillende campings. Deze manier van recreëren biedt veel voordelen ten opzichte van een eigen stacaravan. Gasten hoeven zich bijvoorbeeld nooit zorgen te maken over het onderhoud of de verzekering van de stacaravan en hebben de mogelijkheid om te hoppen tussen verschillende locaties. Iedere strippenkaart is twee jaar geldig, zodat de recreant vakanties geheel naar eigen wens kan plannen. De kaart mag overgedragen worden aan familie, vrienden of kennissen. Zij kunnen zo meegenieten van korte vakanties op de vier parken in Overijssel. Ten opzichte van losse vakanties biedt de strippenkaart ook veel voordeel. “Ook een zeer geschikt product voor opa’s en oma’s die er gezellig op uit willen met de kleinkinderen” voegt Van de Maat nog toe.

Brancheorganisatie RECRON juicht dit initiatief toe: “je ziet een duidelijke trend naar flexibiliteit in vakantiebehoeftes. Gasten willen wel de lusten en niet de lasten van caravanbezit. Daarom is dit initiatief perfect gekozen: “delen is het nieuw hebben,” aldus Merlijn Pietersma van RECRON.

De vier Overijsselse campings
De vier deelnemende campings uit Overijssel zijn aangesloten bij RECRON en hebben een minimale classificatie van de ANWB van 4 sterren. In Hardenberg ligt Vakantiepark ’t Rheezerwold; een 5- sterren familiecamping met tal van voorzieningen. Het park beschikt over een gezellige plaza met overdekt zwembad en sauna. Aan de rand van de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal ligt Camping de Noetselerberg; een gezellige familiecamping met alle voorzieningen zoals een overdekt zwembad, allerlei speelgelegenheden voor kinderen en een sfeervol restaurant.
Camping de Vossenburcht in IJhorst, gelegen camping aan de noordzijde van de provincie, is een bijzondere camping aan de rand van het bos. Gasten worden niet alleen verrast door de faciliteiten van het bedrijf, maar ook door de bijzondere omgeving. In het buurtschap Zuna aan het riviertje de Regge ligt de vierde deelnemer: Vakantiepark Mölke. Dit moderne bedrijf met luxe voorzieningen biedt al ruim 40 jaar haar gastvrijheid aan. Recreanten maken veel gebruik het binnenzwembad, de LED’s go showbowlingbanen, de fluisterbootjes op de Regge en het kindvriendelijke restaurant.

De stacaravans
De stacaravans binnen het concept Stacaravandelen.nl zijn met zorg uitgekozen en hebben een moderne uitstraling. Er zijn 3 slaapkamers, waarvan 1 met een 2-persoonsbed, 1 slaapkamer met twee 1-persoonsbedden en een slaapkamer met een stapelbed. Er is een royale douche met wastafel en een apart toilet. De keuken is compleet ingericht met een 4-pits kookplaat en voldoende ruimte voor alle benodigde huishoudelijke apparatuur. Ook is er een geïntrigeerde koel- en vriescombinatie en combi-magnetron waarin de recreant ’s ochtends verse broodjes afbakt. De woonkamer beschikt over een royale bank in een designkleur en een eethoek met plaats voor 6 personen. Vanuit de woonkamer komt de gast op het ruime overdekte buitenterras waar het heerlijk vertoeven is op een zwoele zomeravond of op een moment dat de gast ondanks een spatje regen toch graag wil genieten van het buitenleven.

De plaatsen van de stacaravans zijn zorgvuldig ingericht en royaal van opzet. Elke plaats beschikt over een eigen schuur, voldoende tuinmeubilair, een eigen bakfiets en een damesfiets.

De campings starten met in totaal 5 stacaravans, maar willen na de zomer uitbreiden naar minimaal 12 caravans.

Vriendenclub biedt aanvullende beleving
De leukste uitjes in de omgeving van de vier campings vormen samen de ‘Vrienden van Stacaravandelen.nl’. Zij bieden de gasten leuke aanbiedingen en nodigen hen uit om op ontdekkingstocht te gaan in de unieke omgeving.

Meer informatie: www.stacaravandelen.nl

Eén reactie

  1. Weer een mooi idee van onder andere Camping De Noetselerberg in Nijverdal en Camping De Vossenburcht in IJhorst. Ze hebben nog meer vernieuwende ideeën op stapel staan en in uitvoering als het Tenthuis op De Vossenburcht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *