KNSB trekt gunning Icedome Almere in

De KNSB en NOC*NSF laten weten dat zij de gunning voor een nationaal schaatscentrum in Almere hebben opgezegd. Zij hebben niet voldoende vertrouwen dat Icedome Almere de financiering rond gaat krijgen. Op Facebook reageren de initiatiefnemers uit Almere teleurgesteld, maar strijdbaar. Zij gaan zich beraden over het vervolgtraject van de plannen voor een ‘state of the art’ multifunctioneel ijscomplex in Almere.

Met de opzegging komen de initiatieven op de locaties in Heerenveen (Thialf) en Zoetermeer (Transportium) weer in beeld. Heerenveen is al bezig en heeft de nieuwbouw onlangs gegund aan Ballast Nedam. Zij verwachten gereed te zijn met de nieuwbouw in 2016.

De KNSB laat aan de NOS weten dat zij opnieuw met alle betrokken partijen het gesprek aangaan.

Almere geeft nog niet op
Op Facebook wordt wel begrip getoond voor het standpunt van de KNSB: “Het consortium betreurt het dat niet binnen de met KNSB en NOC/NSF overeengekomen termijn voldoende zekerheden konden worden verstrekt ten aanzien van de financiering en exploitatie.”
Toch ziet Icedome Almere de plannen nog niet als gesloten boek: “Het Consortium zal, op basis van het in elkaar gestelde vertrouwen en het reeds bereikte resultaat, in nauw overleg met de samenwerkingspartners, zich beraden over het vervolgtraject van de plannen voor een ‘state of the art’ multifunctioneel ijscomplex in Almere. Partners blijven onverminderd positief over Icedôme Almere. Iedereen heeft begrip voor het feit dat voor kwaliteit en soliditeit meer tijd nodig is.”

Ook bij de gemeente Almere is er nog een beetje hoop: “Het consortium heeft aangegeven zich te beraden over het vervolgtraject van de plannen voor een multifunctioneel ijscomplex in Almere. De gemeente Almere staat altijd open voor goede initiatieven en wacht de uitwerking van het consortium hierin af.”

Meer informatie:
Consortium Icedome op Facebook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *