Natuurvriendelijke hekken en afrasteringen op recreatiebedrijven

Veel recreatiebedrijven zijn gevestigd in mooie natuurlijke gebieden. De afrastering en hekken rondom het bedrijf vormen vaak een onoverkoombare barriëre voor dieren. Op de Veluwe wordt door stichting Landschapsbeheer Gelderland gekeken naar oplossingen om deze hindernissen te slechten. Diverse recreatiebedrijven werken er inmiddels al aan mee, en op 7 juni wordt er op camping De Wildhoeve een informatieavond georganiseerd voor recreatiebedrijven in de regio.

Natuurvriendelijke alternatieven
Landschapsbeheer Gelderland wil ondernemers vooral bewust maken van de problematiek: “We willen met ‘Hekken van de Veluwe’ bewoners en ondernemers in het buitengebied bekend maken met de mogelijkheden om het erf of terrein op een andere manier af te schermen of te omheinen. Veel van de bestaande hekken kunnen wellicht aangepast worden in hoogte, kleur of materiaal, of zelfs worden weggehaald. Met tips, informatie en een bouwtekening van een houten hek hopen we u te inspireren tot het landschappelijk inpassen, vervangen of zelfs weghalen van afrasteringen en hekwerken.

Veluws Dubbel Hek

Streekeigen
Overigens wordt niet alleen de recreatiesector benaderd. Ook de landbouw en van omwonenden wordt begrip gevraagd. Enkele tips, specifiek voor recreatieondernemers:

  • Plant inheemse en streekeigen soorten aan in plaats van laurier of conifeer.
  • Plaats houten hekken en houtenklaphekjes. Dit sluit mooi aan bij de landschappelijke uitstraling en zal ook aantrekkelijker ogen voor uw gasten.
  • Plant besdragende struiken dit trekt o.a. vlinders aan. Ook dit vinden veel bezoekers aantrekkelijk en leuk (kinderen!)

Wil u meer weten over de bijeenkomst op 7 juni?

van 13:30 – 16:00 u Camping De Wildhoeve, Hanendorperweg 102, 8166 JJ Emst-Gortel, (o.a. 2 klaphekken)

www.landschapsbeheergelderland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *