Tropenmuseum Junior beste kindermuseum ter wereld

Tropenmuseum Junior is winnaar van de Children’s Museum Award, een prijs die voor het eerst is uitgeschreven door de European Museum Academy en Hands On! International.

Mariëlle Pals, directeur Tropenmuseum Junior, heeft de prijs (een bronzen beeld van Nijntje gemaakt door de zoon van Dick Bruna) in ontvangst genomen tijdens de Childrens’ Book Fair in de Salla della Cultura in het nieuwe Historisch Museum in Bologna, Italië. Tropenmuseum Junior won van 28 kandidaten, verspreid van Noorwegen tot de Filipijnen, van Spanje tot Singapore.

De jury prees Tropenmuseum Junior om de hoge mate van creativiteit en effectiviteit van de tentoonstellingen. “De werkwijze van Tropenmuseum Junior is al jaren een model voor andere musea en museumprofessionals. Bij Tropenmuseum Junior voelt de bezoeker zich onderdeel van de tentoonstelling. Het bezoek is een leerzame, leuke en lonende ervaring.”

Tropenmuseum Junior: raakt en maakt jonge wereldburgers
Tropenmuseum Junior, onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, raakt jong publiek in hoofd én hart met kennis over culturele diversiteit. De  laatste tentoonstellingen gingen over China, Mumbai-India, Iran, Ashanti-Ghana en Bolivia. Onder begeleiding van medewerkers uit de cultuur, brengen kinderen de tentoonstelling tot leven. Ze worden onderdeel van de tentoonstelling; Tropenmuseum Junior spreekt dan ook niet van bezoekers maar van deelnemers. In een betoverende vormgeving gaan kinderen zelf aan de slag met de collectie, die speciaal voor de tentoonstelling is verzameld. Er is veel te zien en te ontdekken: de interdisciplinaire methode zorgt voor een zinnenprikkelende totaalervaring.

Nieuwe tentoonstelling MixMax Brasil opent in oktober 2012
Op dit moment is Tropenmuseum Junior gesloten voor publiek en druk bezig met de opbouw van de nieuwe tentoonstelling MixMax Brasil die medio oktober 2012 opent. Deze tentoonstelling komt mede tot stand dankzij steun van het Ministerie van Cultuur van Pernambuco, Brazilië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *