Ondernemer Igor Stel ziet volop kansen in Limburgse erfgoedlocatie De Hompesche molen

In samenwerking met Natuurmonumenten neemt ondernemer Igor Stel van Entertrain Group (waar ook Landgoed Kasteel Limbricht, All in Echt en Avonturenpark Valdeludo toe behoren) de exploitatie van De Hompesche Molen voor zijn rekening.

Het complex, gelegen in een uitgestrekt natuurgebied vol wandel- en fietsroutes, bestaat naast de molen uit diverse terrassen, een restaurant, zalen en een buitenspeeltuin. Het is de hoogste molen van Limburg (37m hoog), gelegen op ‘het eiland in de Maas’ ter hoogte van Stevensweert.

“Toen ik door Natuurmonumenten werd benaderd om van gedachten te wisselen over de exploitatie van De Hompesche Molen, dacht ik in eerste instantie ‘heel leuk, maar niet nu’. Om in deze tijd een nieuwe zaak te openen naast alle andere zaken, leek me geen goed idee. De Hompesche Molen heeft echter altijd al mijn aandacht gehad, omdat het een echte parel is. Qua historie, qua ligging en qua faciliteiten. Mede uit respect naar de organisatie toe zijn we toch ingegaan op de uitnodiging voor een gesprek. Het enthousiasme om er samen met ons team en in nauwe samenwerking met Natuurmonumenten tóch de schouders onder te zetten, overheerste meteen. Een week later waren we rond.”

Igor Stel

De Hompesche Molen focust zich in eerste instantie op haar terras en de buitenspeeltuin. Naast koffie met vlaai, ijs en een drankje naar keuze presenteert de Hompesche Molen tevens een kleine kaart. Ook is de locatie vanaf dat moment weer te reserveren voor kleinschalige feestjes en groepsactiviteiten, rekening houdende met de vigerende richtlijnen van het RIVM. Ook zullen er in samenwerking met Natuurmonumenten verschillende activiteiten worden georganiseerd om de historie van de Molen onder de aandacht te brengen en gasten kennis te laten maken met de prachtige natuur.

Meer informatie: www.dehompeschemolen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *