Nieuwe attractie rondom ’the making of Harry Potter’

Warner Bros in Londen opent op 31 maart de poorten van ‘Warner Bros. Studio Tour London: the making of Harry Potter.’ Hier kunnen de fans van dichtbij de magie van de Harry Potter films meemaken. De redactie van Blooloop.com kreeg een rondleiding vlak voor de openingsdatum. 

De bouw van deze Experience heeft 120 miljoen Euro gekost, en de rondleiding voor een gezin van 4 personen krijgt een prijskaartje van bijna € 100,-.  Er wordt gerekend op zo’n 5000 Potter-fans per dag.

De redactie van Blooloop.com; een internationale website voor professionals in de attractiewereld, was vooral geïnteresseerd in de techniek en de organisatie van deze nieuwe spectaculaire attractie in Londen. Of is het toch een museum? Er is veel aandacht voor de special effects die in de film worden gebruikt. Zie o.a. het onderstaande voorbeeld van de ‘Chamber of Snakes’:


En dit is slechts één van de vele effecten die de bezoeker van dichtbij kan meemaken.

Top van de markt
De tour werd ontworpen door design Experts van de Thinkwell Group uit Californië die zich als doel hebben gesteld om een ervaring te maken van bijzonder hoge kwaliteit. Er is niet alleen gedacht aan de tour zelf, maar ook de dienstverlening rondom de attractie, zoals de foodservice en souvenirshops, maken onderdeel uit van het kwaliteitsconcept. In het artikel wordt ook ingegaan op de rol van deze experience in relatie tot de film en het boek van J.K Rowling. De conclusie van Blooloop: het is een absolute aanrader en er is zoveel te zien, dat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt.

Lees het hele artikel op www.blooloop.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *