Fries Museum wint Museumprijs 2015

Het Fries Museum is winnaar geworden van de BankGiro Loterij Museumprijs 2015. Dit jaar stonden steek- en stadshistorische musea centraal bij de verkiezing. Het museum uit Leeuwarden wint een bedrag van € 100.000. Op de tweede en derde plaats eindigden het Zeeuws Museum en het Amsterdam Museum.

Fries Museum (foto: Ruben van Vliet)
Fries Museum (foto: Ruben van Vliet)

Het Fries Museum werd door de vakjury genomineerd, omdat het museum er op krachtige wijze in geslaagd is de Friese identiteit bij een breed publiek over het voetlicht te brengen. De presentatie van de collectie is vernieuwend en origineel door bijzondere combinaties van herkenbare en minder bekende verhalen, een zeer mooie mix van statische, esthetische en verhalende presentatievormen en door een optimale vermenging van kunst en geschiedenis.
Donderdag 16 april verrasten Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds, Judith Lingeman, Hoofd afdeling Goede Doelen BankGiro Loterij en Siebe Weide, algemeen directeur van de Museumvereniging, het Fries Museum met de cheque van € 100.000.

De BankGiro Loterij Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging.

Meer informatie: www.friesmuseum.nl

Nationale Museumweek (18 – 26 april)
Komende week staan musea in heel Nederland volop in de schijnwerpers. Dit biedt buitenkansjes voor gratis entree of unieke bezichtigingen. Ook recreatiebedrijven kunnen daar mee scoren door hun gasten te verwijzen naar deze buitenkansjes in de regio.
Meer informatie: www.nationalemuseumweek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *