Binnen 2 weken 100.000 bezoekers voor Eftelingfilm De Sprookjesboom

Bart de Boer reageert trots namens de Efteling: “Binnen twee weken tijd 100.000 bezoekers voor onze eerste bioscoopfilm is een heel mooi (voorlopig) resultaat. Het laat zien dat Sprookjesboom bekend en geliefd is bij kinderen en hun ouders. En de 100ste Gouden Film status is natuurlijk extra mooi voor deze volledig Nederlandse productie.”

Gouden Film Sprookjesboom de Film © Bas de Meijer - All Access

Willemien van Aalst namens het Nederlands Film Festival: “De Gouden, maar ook de Platina, Diamanten en Kristallen Film zijn ingevoerd om het succes van de Nederlandse film te tonen en te vieren! Dat er al 100 films de status van Gouden Film hebben gehaald is een prachtig resultaat.”

In Sprookjesboom de film belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos per ongeluk in het onbekende Winterland. De Sprookjesbosbewoners willen heel graag terug naar huis, maar daarvoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht probeert Heks daar een stokje voor te steken. In Winterland ontmoeten de Sprookjesbosbewoners de winterlandbewoners; IJskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir. Gaat het de Sprookjesbosbewoners lukken om weer terug te komen in het Sprookjesbos?

Sprookjesboom de film is de eerste lange motion capture animatiefilm van Nederlandse bodem en is speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van ca. 4 tot en met 8 jaar. Hans Walther nam de regie van de animatiefilm op zich en de productie van de film lag in handen van de Efteling in coproductie met Motek Entertainment.

In 2001 werd de eerste Gouden Film uitgereikt voor Ik ook van jou, van regisseur Ruud van Hemert. Tot 1 januari 2003 werd de Gouden Film behaald bij 75.000 bezoekers, daarna is de grens verhoogd naar 100.000 bezoekers. Naast de Gouden Film kennen het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds een Platina Film en Diamanten Film toe, wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Independent Films distribueert Sprookjesboom de film in 105 Nederlandse zalen.

www.sprookjesboomdefilm.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *