Alle toeristische overnachtingen in Duitsland verboden per 2 november

Landal, Roompot  en Center Parcs sluiten hun parken in Duitsland. Center Parcs sluit ook haar vakantieparken in Frankrijk. Opnieuw een grote klap voor de ketens van vakantieparken

Op de website van de ANWB, wordt informatie over vakantielanden bijgehouden. De situatie inDuitsland per 30 oktober wordt omschreven: “Per 2 november zijn alle toeristische activiteiten in heel Duitsland verboden. Alleen zakenreizen zijn dan toegestaan. Vooralsnog tot 1 december.”

Parken in Duitsland op slot

Center Parcs en Landal hebben bekend gemaakt dat zij al hun parken in Duitsland sluiten van 2 t/m 30 november. Gasten wordt angeboden om hun boeking om te zetten naar een andere periode of andere regio. Roompot geeft aan dat zij alleen parken sluiten als dat door de overheid wordt opgelegd. Dat is nu het geval voor de drie parken in Nordrhein Westfalen.

Er was al een negatief reisadvies voor Nederlandse gasten die naar Duitsland reizen. Nederlandse gasten zijn verplicht bij aankomst in Duitsland een negatieve coronatest te tonen (die niet ouder is dan 48 uur) of zich bij aankomst te laten testen en in quarantaine te verblijven.

Ook andere landen in Europa kennen volop beperkingen

Center Parcs heeft ook al haar parken in Frankrijk gesloten. Ook tijdens de eerste coronagolf nam CenterParcs al vrij snel de beslissing om de parken te sluiten.

Naast de sluitingen die bekend zijn gemaakt, zijn er per land volop beperkende maatregelen voor internationale bezoekers. Deze situatie kan per dag veranderen. Ook zijn er per land verschillende maatregelen van kracht die delen van de centrale voorzieningen op dit moment buiten spel zetten.

Zie ook artikel op Parkvakanties.nl: Nieuwe coronamaatregelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *