Afwikkeling faillissement Veluws Bureau voor Toerisme verloopt te traag

Volgens Pierre Wimmers, initiatiefnemer achter Marketing Veluwe, wordt de opvolging van het failliete Veluws Bureau voor Toerisme (VBT) onnodig vertraagd door de curator. Hij wil graag snel aan de slag om een nieuwe toeristische promotie-organisatie uit te bouwen; eventueel in samenwerking met Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem/Nijmegen (RBT- KAN). Dat blijkt uit een interview van nieuwswebsite Apeldoorn Direct met Wimmers.

In het interview wordt vooral ingegaan op de ontstane situatie na het faillissement van het Veluws Bureau voor Toerisme. De boedel is na maanden nog steeds niet verkocht. Daardoor wordt een doorstart bemoeilijkt en loopt het recreatief bedrijfsleven schade op volgens Wimmers. Beluister het hele interview in onderstaand filmpje:

Bron: www.apeldoorndirect.nl

fietsen op de veluweLandal
Ook Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks, liet onlangs weten dat hij een groot voorstander is van een goede samenwerking van toerisme op de Veluwe met RBT KAN. Hoogland: “Ik zit niet te wachten op kleinschalige lokale initiatieven. Die hebben te weinig slagkracht. Daar krijg je geen toeristen mee vanuit de randstad naar de Veluwe .We hebben juist exposure nodig. Nationaal en niet alleen via print maar m.n via TV en online Ik maak me zorgen over de toekomst van promotie op de Veluwe en hoop dat Toerisme Gelderland hèt vehikel wordt waarin wordt samengewerkt.” Landal heeft veel belang bij een goed georganiseerde promotie van De Veluwe. Zij zijn met negen parken actief in Gelderland, waarvan zeven op de Veluwe met ruim 2 milj. overnachtingen!

Zie ook: www.marketingveluwe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *