Aantal Nederlandse ANWB Top Campings groeit met 4 naar 55

Komend jaar krijgen 191 campings in Europa het predikaat ANWB Top Camping. In Nederland groeit deze hoogste categorie met vier campings naar een totaal van 55.

Het aantal Nederlandse camping van het hoogste kwaliteitsniveau (5 sterren) bij de ANWB groeit al jaren. (47 in 2018, 49 in 2019, 51 in 2020 en 55 in 2021). De vier nieuwe campings in de lijst zijn:

  • Vakantiepark Witterzomer in Assen,
  • De Kurenpolder Recreatie in Hank, Vakantiepark
  • BreeBronne in Maasbree en camping
  • De Pallegarste in Mariënberg.

ANWB Top camping is het predicaat voor campings die de maximale score van 5 sterren halen bij de ANWB- campinginspectie. Deze campings behoren tot de beste campings van Europa en blinken uit in kwaliteit en voorzieningen.

Maik Jacobs van vakantiepark BreeBronne (foto boven dit bericht) geeft een reactie op de hoogste waardering: “Het klopt dat wij afgelopen week verrast zijn door de ANWB met de 5 sterren. Wat zijn we hier trots op om dit binnen 2 jaar bereik te hebben.”

Dit jaar alleen inspecties in Nederland

Dit jaar hebben de inspecteurs vanwege corona alleen in Nederland geïnspecteerd. Om die reden zijn de classificaties voor alle buitenlandse campings ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

De inspecteurs van de ANWB beoordelen de campings op sanitair, terrein, zwemfaciliteiten, recreatie, winkels & horeca. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings met 3 sterren of meer mogen zichzelf ANWB Erkende camping noemen. Het maximaal haalbare is 5 sterren. Campings met deze score krijgen het predicaat ANWB Top camping. Ze hebben prachtig sanitair, een geweldig terrein en heel veel voorzieningen. Dat er onder de 191 Europese ANWB Top campings maar liefst 55 in Nederland liggen, geeft aan dat het kwaliteitsniveau van Nederlandse campings hoog is.

Alle ANWB Erkende en ANWB Top campings zijn te vinden op www.anwbcamping.nl en in de gids ANWB Erkende campings 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *