Aandeel van Nederlandse gasten bij Center Parcs opvallend hoog

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, pakken al veel vakantiegangers in gedachten hun koffers. Opvallend is dat de Nederlandse parken van Center Parcs meer boekingen van Nederlanders ontvangen dan in zomervakantie 2019, het laatste “normale jaar” voor de coronapandemie toesloeg.

Ook de parken vlak over de grens zijn populair en er wordt weer verder vooruit geboekt dan afgelopen jaren. Daarnaast is duidelijk dat de gemiddelde verblijfsduur van de vakantie bij Center Parcs toeneemt, zo blijkt uit data van Center Parcs.

Tijdens de laatste twee jaren hebben gasten de vele mogelijkheden om vakantie in eigen land door te brengen herontdekt. Maar ook ná de coronapandemie blijft de populariteit van een vakantie dichtbij huis aan: deze zomervakantie zien de Nederlandse parken van Center Parcs al 20% meer boekingen van Nederlanders dan voor de coronapandemie. Naast de herontdekking van de vakantie in eigen land kunnen meer zaken meespelen volgens Mark Giethoorn, Directeur Center Parcs Nederland: “Onze parken liggen natuurlijk in de prachtige natuur en bieden veel vertier op en rond het water, maar er zijn ook andere zaken die de Nederlander in eigen land houden. De hoge benzineprijs speelt daar vast en zeker een rol in, net als reistijd. Nederlanders kiezen bewust voor het comfort van een volledig uitgeruste vakantiebestemming op een paar uurtjes afstand. Dat laatste wordt ook zeer gewaardeerd door de kinderen op de achterbank.”

Hoe boeken Nederlanders?

De vakantievoorbereiding begon al vroeg dit jaar. Eén op de drie had zijn zomervakantie bij Center Parcs reeds 6 maanden of eerder geboekt. Rond de 50% kiest voor een verblijf langer dan een week. Dat is zo’n 30% meer dan in 2019. Daarmee wordt Center Parcs steeds meer gezien als een goede optie voor een echte zomervakantie in eigen land.

Naast de Nederlandse parken kunnen de parken vlak over de grens ook rekenen op de Nederlandse vakantiegangers. De populairste buitenlandse Center Parcs parken onder Nederlanders zijn Erperheide en Park De Haan in België.

Een combinatie van factoren

Giethoorn is tevreden over de boekingen: “We zijn heel tevreden over de boekingen voor aankomende zomervakantie, die gaan hard, maar gelukkig is er op dit moment nog ruimte. De toenemende populariteit heeft ook zeker te maken met de grootschalige vernieuwingen en het speciale zomeraanbod op onze parken. Zo kunnen gasten tijdens de zomer nog meer bij ons beleven dan gewoonlijk. Maar dat de Nederlander ons zó in het hart sluit, vinden we na de coronapandemie een enorme opsteker.”

Summer Hotspot Programma

Naast de binnenspeelwerelden, de vele leuke restaurants en de Aqua Mundo subtropische zwemparadijzen biedt Center Parcs ook veel buitenvertier in de natuur van de parken. Het Summer Hotspot Programma legt tijdens de zomermaanden extra focus op een uitgebreid activiteitenprogramma in de buitenlucht. “De vakantieganger was bij Center Parcs al aan het juiste adres voor een zomervakantie vol vermaak. Dankzij het Summer Hotspot programma worden de bestaande faciliteiten uitgebreid en kunnen gezinnen terecht voor extra (grotendeels gratis) activiteiten, zoals levensgrote ‘XL games’, extra sportmogelijkheden en sportmateriaal en de beleving van een zomerse festivalsfeer”, licht Giethoorn toe.

Bron en meer informatie: Center Parcs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *