2017: het jaar van Mondriaan tot Dutch Design

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht door Van Doesburg in Leiden. De vernieuwingsdrang van De Stijl wordt de laatste 25 jaar voortgezet onder de noemer Dutch Design. Voor de kunst- en designliefhebber is 2017 hét moment om Nederland te bezoeken. In 2017 zet NBTC, samen met partners, Nederland internationaal op de kaart als cultuurbestemming en als land waar creatievelingen al 100 jaar wereldwijd vernieuwing brengen in architectuur en design. Tijdens de World Travel Market (WTM) 2015 wordt het themajaar Mondriaan tot Dutch Design op 3 november gepresenteerd aan de internationale reisindustrie.

logo mondriaanInternationale iconen van vernieuwing in kunst en design
De Stijl heeft vele ontwerpers en architecten beïnvloed en inspireert hedendaagse kunstenaars nog steeds. Vandaar dat ook de 25-jarige verjaardag van het internationaal befaamde Dutch Design gevierd wordt. Op tal van tentoonstellingen en evenementen is in 2017 de erfenis van de kunstenaars van De Stijl te zien zoals Mondriaan, Rietveld, Van der Leck en Van Doesburg. Dit wordt gecombineerd met het werk van hedendaagse toonaangevende designers. Topmusea als het Gemeentemuseum in Den Haag, Museum De Lakenhal in Leiden, Centraal Museum in Utrecht, Kröller-Müller Museum in Otterlo en Museum Drachten presenteren De Stijl. In Brabant tonen verschillende musea hedendaags Dutch Design en Eindhoven staat van het voorjaar tot de herfst bol van design-events. Bovendien vindt in 2017 de eerste editie van de World Design Expo plaatst in Eindhoven.

Cultuurtoerisme
NBTC zet de komende jaren sterk in op spreiding van toerisme in ruimte en tijd. Dit themajaar biedt daarvoor goede aanknopingspunten. De tentoonstellingen en evenementen vormen een mooie aanleiding voor mensen om ook minder bekende plekken en regio’s van Nederland te bezoeken. Daarnaast zet NBTC in op thema’s die de bestedingen van het bezoek verhogen, zoals cultuurtoerisme. De cultuurtoerist besteedt bovengemiddeld veel aan zijn bezoek aan Nederland; zo’n 850 euro per persoon per verblijf tegenover zo’n 470 euro die een gemiddelde toerist uitgeeft per verblijf.

Meer informatie: http://www.holland.com/global/trade/mondriaantodutchdesign.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *