De reflex van angst is controle: wees heldhaftig!

Tevredenheid leidt tot resultaat, bevlogenheid leidt tot ultiem resultaat. Meer controle leidt tot minder presteren. We hebben bevlogen doeners nodig! Voorbij de angst en met een hoop lef!

veilig
veilig

We hebben de ruimte nodig, en kaders. En als er iets is dat je als ondernemer zelf kunt bepalen dan zijn het wel je kaders en de ruimte die je jezelf wilt bieden. Dat is dan ook precies het heerlijke aan ondernemen! Dat we zelf kunnen bepalen waar we naartoe willen. Hoe bepaal je nu je kaders. En misschien nog wel belangrijker, hoe stel je ze op tijd bij.

Mijn vader vertelde over de kolenkacheltjes van Etna en over hun missie. Ze wilde de beste kolenkachels bieden. Helaas weten we allemaal wat er in de vorige eeuw gebeurde. Etna had zijn missie niet tijdig aangepast. De kaders waren voor iedereen helder: “De beste kolenkachels bieden”. De hoge heren hadden een beste ambitie, verweven in hun missie. Wat er ook gebeurt: wij moeten ervoor blijven zorgen dat we de beste kolenkachels blijven maken! Voor iedereen binnen de organisatie was duidelijk wat er van hem werd verwacht. Alle neuzen stonden de juiste kant op. Maar helaas, de kolen warmte werd grotendeels over genomen door gas warmte, met alle desastreuze gevolgen van dien.

Wij zijn nog steeds grasspriet verhuurder, en dan zal de komende paar jaar nog wel blijven. Maar wij zien wel dat de markt aan het veranderen is. Onze kaders moeten we ook gaan verplaatsen. Daarom gaan we dit frisse nieuwe jaar, beginnen met het herijken van onze missie en visie. Bovendien gaan we vooral kritisch kijken naar onze regeltjes. Daar waar kan schrappen. En natuurlijk moeten de over gebleven regels, naadloos passen bij wie we zijn en waar we naartoe willen.

We willen juist zoveel mogelijk input van onze medewerkers, want ook zij kennen onze camping van binnen en van buiten. Ik zie wat, zij zien wat, maar samen zien we meer!
Of schrijf ik nu juist een blogje over anti-regeltjes, omdat ik zelf misschien ietwat rebels ben?
Wat denk jij, zijn regels een teken van zwakte en angst of …….?
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

p.s. Wat vind je van ons nieuwe initiatief Play and Stay?

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *