Bedrijf overdragen aan de nieuwe generatie; “Vroeger deden wij dat zo!”

Ofwel de generatiekloof en de oude garde die maar in de weg blijft lopen! We zien het her en der; Daar waar de nieuwe generatie het roer overneemt blijft de oude garde in de weg blijft lopen. Maar wat kan je doen, om elkaar te dienen en elkaars talenten en kennis optimaal in te blijven zetten? En zo samen elkaar versterken!

Karin aan het werk

Het is een thema waar ik mede komende jaren op moet voorbereiden. Ik ben 54 jaar en dan is het de hoogste tijd om na te denken bij wat ik wil hoe het met de camping zal gaan, Na mijn arbeidzame leven. Ik roep en schreeuw om het hardst dat ik nog wel twintig jaar door wil blijven gaan. Dat ik vol vuur en vlam zit om te blijven innoveren en verbeteren. Toch zal er ook bij mij wel ergens een omslagpunt komen dat ik mogelijk, meer dan ik zelf zou willen, in de weg aan het lopen ben.

Zal ik dat dan door hebben? Zal ik zelf niet deze fout ook gaan maken? Een beetje in de weg lopen en toekomstige ontwikkelingen in de weg staan?
Zal de volgende generatie zo vrij zijn, om mij te vertellen dat ik in de weg loop?

Vertrouwen is het sleutelwoord

Ik had Eddy aan de lijn. Een collega die midden in de transitie zit van het bedrijf overdragen aan de volgende generatie. Ik vroeg Eddy of hij zijn zoon en schoondochter al in de weg aan het lopen was? En al snel had Eddy een interessant antwoord. Het is een kwestie van vertrouwen!

Natuurlijk doet de volgende generatie het anders dan dat jij dat altijd hebt gedaan. Ze hebben op bepaalde punten, andere inzichten en doelen. Maar ze hebben nu al een paar jaar heel goed laten zien dat ze ons vertrouwen meer dan waard zijn, punt!

Vertrouwen, dat is het sleutelwoord om vooral niet in de weg te gaan lopen. Ik heb er nu een weekendje over kunnen nadenken en ik ben het met Eddy eens; Het is een kwestie van vertrouwen. Dat vertrouwen heb je moeten verdienen, natuurlijk! Maar dan verdien je het ook, om het te krijgen!

In de weg lopen is dus niet nodig, wanneer je de volgende generatie voldoende kunt vertrouwen. En mocht ik zover zijn om onze camping over te dragen aan de volgende generatie, dan hebben ze ruim de tijd gekregen om mijn vertrouwen te kunnen winnen. Want natuurlijk wil ik niet in de weg lopen. Ik heb te vaak gezien wat dat voor narigheid en irritaties geeft!

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring en idee, Hoe voorkom je dat je de volgende generatie in de weg loopt? Is volgens jou ook vertrouwen het sleutelwoord? Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *