Booking.com onderzocht de reiswensen wereldwijd, en concludeert dat 2020 een jaar wordt als nooit tevoren als het gaat om reizen. Dit komt onder andere vanwege een groeiend verantwoordelijkheidsgevoel en een sterkere connectie met de mensen en plekken die we bezoeken.

Booking.com onderzocht de reiswensen wereldwijd, en concludeert dat 2020 een jaar wordt als nooit tevoren als het gaat om reizen. Dit komt onder andere vanwege een groeiend verantwoordelijkheidsgevoel en een sterkere connectie met de mensen en plekken die we bezoeken.

Dit zijn de top reistrends die Booking.com voorspelt voor 2020:

De opkomst van de 'second city'

Reizen naar second cities, oftewel minder bekende bestemmingen met als doel overtoerisme te beperken en het milieu te beschermen, neemt komend jaar toe. Maar liefst 61% van de Nederlandse reizigers wil helpen bij het verminderen en tegengaan van overtoerisme.

Technologische verrassingen

In 2020 zien we dat reizigers belangrijke beslissingen rond hun reis nog meer overlaten aan technologie om tijd te besparen. Ruim een derde (38%) van de Nederlandse reizigers heeft interesse in verrassingsvakanties en wil graag andere verrassingen ontvangen via een app.

Slo-Mo is het nieuwe #FOMO

In plaats van de constante angst te voelen om iets te missen (FOMO) en altijd op volle snelheid te reizen, gaan we het in 2020 rustig aan doen. In 2020 is 39% van plan langzamere vervoersmiddelen te kiezen om hun impact op het milieu te beperken, en de helft (50%) wil een langere route nemen om meer van de reis zelf te genieten.

Ontdek allesomvattende reizen

In de razendsnelle moderne wereld komen we vaak tijd tekort - en dat geldt zeker ook voor vakanties. Reizigers zullen op vakantie zo efficiënt mogelijk willen omgaan met de tijd. Daarom zullen we in 2020 zien dat steeds meer reizigers in plaats van één bepaalde plek te willen zien, de voorkeur geven aan een allesomvattende reis, waarbij ze bestemmingen bezoeken die vele verrijkende ervaringen en attracties bieden.

Huisdieren welkom

In 2020 zullen reizigers de behoeften van hun geliefde huisdieren voorrang gaan geven als het gaat om het kiezen van een bestemming, verblijf en activiteiten tijdens de vakantie.

Vakanties kleinkinderen met grootouders

In 2020 gaan meer grootouders alleen met hun kleinkinderen op vakantie, terwijl de generatie ertussen thuis blijft.

Culinair als trekpleister

Het komende jaar staan de culinaire ambities van reizigers hoog op de agenda bij het nemen van beslissingen rondom hun reis - en daarmee is de race voor een reservering bij het beste restaurant echt begonnen. Voor velen begint het plannen van hun reis met de mogelijkheid een tafel te kunnen reserveren in een restaurant om van een zeer begeerde keuken te genieten.

Pensionado's in hun gouden reisjaren

Het woord ‘pensioen’ lijkt in 2020 steeds minder te gaan over leeftijd en het stoppen met werken, en steeds meer over het plannen van avontuurlijke reizen, helemaal nu veel reizigers een omslag maken en beginnen met het plannen van hun toekomstige gouden jaren.

Meer informatie https://travelpredictions2020.com/nederlands/

.