Europa Park, het op één na grootste themapark van Europa, heeft Jora Vision gevraagd een nieuwe spannende dark ride te ontwerpen. Jora Vision is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van meeslepende ervaringen en attracties.

Europa Park, het op één na grootste themapark van Europa, heeft Jora Vision gevraagd een nieuwe spannende dark ride te ontwerpen. Jora Vision is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van meeslepende ervaringen en attracties.

De nieuwe ride genaamd “Snorri Touren” zal gebouwd worden in de kelder van het binnenkort te openen Scandinavische deel van het park. Het verhaal is gebaseerd op de mythische wereld van Rulantica, ontwikkeld door het ontwerpteam van Mack Solutions.

Robin van der Want, Project Development Director bij Jora Vision legt uit: “De laatste jaren hebben we verschillende waanzinnige dark rides ontwikkeld, zoals de met “Thea”-awards bekroonde Bazyliszek in Polen en de Raving Rabbits Time Machine in Futuroscope. Toen Mack Solutions contact opnam om een dark ride op basis van het karakter Snorri te creëren, waren we direct enthousiast. Niet alleen gaf ons dat de kans samen te werken met de creatieve talenten van Mack Solutions, Mack Animation en Mack Rides, maar we kregen ook de kans hun creatieve visie om te zetten in een volledig concept ontwerp. Bovendien zijn wij betrokken bij het gehele traject, van gedetailleerd ontwerp tot de productie van de werkelijke sets. We kregen de volledige vrijheid om in de wereld van Rulantica te duiken, dat verhaal is de ruggengraat van het nieuwe waterpark en nu dus ook vertaald in een dark ride!

Patrick Marx, Project Manager bij Mack Solutions vertelt verder: “Het thema Rulantica is perfect te integreren in het nieuw te bouwen Scandinavische gebied, omdat de Noord-Scandinavische stijl hierop naadloos aansluit. In ons verhaal hebben de vissers die in het dorp wonen artefacten van Rulantica opgevist en hebben zij Snorri in een vat gevonden.
Een nieuwe vriendschap groeit tussen de vissers en Snorri en hij vindt een nieuw thuis in de kelder van een van de huizen in het Scandinavische gebied.

Simeon van Tellingen, Creative Director bij Jora Vision voegt toe: “Snorri besluit vanuit de kelder zijn eigen reisbureau op te zetten. Aan boord van een opgelapte rubber boot, speciaal ontworpen door Jora Vision voor Mack Rides, worden de bezoekers op mysterieuze wijze getransporteerd naar Rulantica om dit mystieke rijk te ontdekken. Wat we leuk vinden aan deze attractie, is de combinatie van klassieke dark ride-technieken, zoals animatronics en de uitgebreide showsets enerzijds en anderzijds state-of-the-art technologie, zoals geïntegreerde media, verlichting en nog te onthullen special affects. Alhoewel het is ontworpen om het wow-effect te genereren bij families met jonge kinderen, zal het zeker gasten van alle leeftijden entertainen.”

Patrick Marx vervolgt: “De creatieve chemie met Jora Vision is fantastisch, we zijn ervan overtuigd dat zij de juiste partner zijn om bij dit project het verhaal tot leven te laten komen en het verder te ontwikkelen tot een wonderbaarlijke ride.

Jan Maarten de Raad, CEO bij Jora Vision sluit af: “De samenwerking met Europa Park is fantastisch, we hebben een echt droom-team. Ik weet zeker dat de passie van deze samenwerking zich vertaalt in een geweldige ervaring en gastwaardering!”

“Snorri Touren” is momenteel in productie en zal naar verwachting eind 2019 openen.

MEer informatie: www.joravision.com / www.europapark.de