You can Cake me Away!

Waren het in 2009 de muffins, in 2010 moesten we met zijn allen massaal aan de cupcakes, om vervolgens in 2011 een cake op een stokje te plaatsen en in 2012 eten we cake uit een bakje?!

Een bakje cake graag
Vernieuwend zijn betekent simpelweg een product, dienst of materiaal op een andere manier combineren, waardoor er een nieuw concept uit komt. Een klein rond papieren bakje kennen we allemaal van de ijssalon en cake eten we al eeuwen. Maar dat je in plaats van ijs in dat ronde bakje, cake serveeert, daar was nog niemand op gekomen. Cake5 is sinds september 2012 met haar Cake Away (alleen de naam is al pakkend!) de bedenker van een nieuwe traktatie.

Neus voor nieuwigheid
Zoals ik beschreef in het artikel ‘Van markt naar Bazouq’, kwam ik Cake Away tegen in Tilburg op de Bazouq. Het was ontzettend druk bij het kleine standje en ik zag een vrouw heen en weer lopen met bakjes, een spuitzak en een brander. Mijn aandacht werd direct getrokken en ik wilde meer weten over dit onbekende product. Terwijl Claudia mijn Fancy Champagne Cake Away aan het bereiden was hield ik een mini interview.

Cake Away – Cake in het bakje! Bron: Cake5

Geen gesleep met bordjes en bestek
Hoe kwamen jullie op het idee om cake in een bakje te serveren?
Tijdens een brainstorm-sessie kwam dit idee naar boven. We zijn altijd op zoek naar ideeën voor vernieuwende manieren van trakteren. Geen gesleep met taarten, bordjes, mes en bestek, maar het gebakje in een (gepersonaliseerd) doosje inclusief lepeltje.

Een gebakje in een bakje!
Op de vraag hoe zij bij de naam Cake Away is gekomen was het antwoord simpel: “Een gebakje in een bakje! Het is een handige traktatie om mee te nemen, vandaar de variant op Take Away, Cake Away”.  Naast de Cake Away brengt Cake5 meer waanzinnige lekkernijen op de markt. Ze hebben het zelf verdeeld in de thema’s: Macarons, Taarten, Chocolade, Koekjes en Specials. De Cake Away valt binnen het laatste thema, de Specials.

Een van de andere specialiteiten – Bruidstaarten Bron: Cake5

Ik wil proeven
Terwijl ik bijna niet kan wachten tot ik de lepel in mijn bakje kan gaan zetten, vraag ik Claudia of zij naast de drie huidige smaken (Fancy Champagne, Apple Crumble en Chocolate) mij alvast een primeur kan geven voor de toekomstige smaken. “ Door veel verschillende ingrediënten uit te proberen en goed te luisteren naar de feedback van onze klanten ontstaan de verschillende smaken. Die smaken hebben een eigen karakter zowel in smaak als naam. Toekomstige smaken zijn nog even een verrassing!”

Smaakbeleving
Het is de tweede keer dat ze het product presenteert. De consument reageert zeer positief vertelt Claudia met een grote glimlach. “Ze vinden het een fantastisch origineel idee, super lekker en gemakkelijk.” Op de site van Cake5 zijn reacties te lezen als: “Gelukkig eens een frisse uitstraling in plaats van weer zuurstok roze” en “Geen droge cake, maar heerlijk luchtige maar smaakvolle biscuit, een mousse op smaak en bijpassende topping.”

Onderscheidend genoeg?
Het is niet makkelijk om een nieuw concept binnen de catering te lanceren. Over het succes van de Cake Away moet dus wel goed nagedacht zijn, anders is het een product die we snel weer zullen zien verdwijnen tussen alle andere ideeën. Claudia is daar in principe niet bang voor. “De Cake Away kun je overal tegen komen waar mensen een taartje willen nuttigen. Het is makkelijk mee te nemen, dus ook geschikt voor catering bij evenementen, in het vliegtuig, kiosken op treinstations, pompstations en we denken zelfs na over bioscopen. Samen romantisch een taartje eten tijdens de film. Daarnaast kunnen we de Cake Away op bestelling aan consumenten en bedrijven voorzien van een persoonlijke tekst, logo of foto op de deksel.”

Hap slik weg
Eindelijk was het dan zo ver, ik kan een hap nemen van mijn Fancy Champagne. En Fancy is deze cake zeker! De chocolade spikkels die bovenop zitten blijken een bruisend effect in je mond te geven. De cake zelf is goed van smaak en de vulling is erg lekker. De enige kanttekening die ik er bij maak, is dat de vulling te ‘puddingachtig’ is. Ik raad iedereen aan er zelf eens eentje te proberen en lees graag hieronder je reactie. Het idee om te personaliseren moedig ik aan. In plaats de taart aan te moeten snijden (en scheve stukken te krijgen) geef je nu op je verjaardag gewoon iedereen een leuk bakje!  

Speciale dank aan Claudia voor het interview.

Ruby Kramer

__________________________________________________________________________

PanterKist is geen Kat in de Zak, wat het dan wel is…zie www.panterkist.nl

Connect met Ruby Kramer op Linkedin en volg PanterKist op Twitter

_________________________________________________________________________

Cake5: origineel in speciale taarten, koekjes, macarons en bedenker van de enige echte Cake Away www.cake5.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *