De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) dringt er bij de politiek op aan om de beperkende maatregelen na 15 maart te versoepelen. Door de lange sluiting staat het water bij veel bedrijven tot aan de lippen.

De NVBF denkt dat de heropening weinig risico's met zich meebrengt: "Bioscopen en filmtheaters zijn geen brandhaarden gebleken voor corona besmettingen. Bioscopen en filmtheaters bieden bezoekers een veilige omgeving."

Extra steun bij langere sluiting

De NVBF is namens haar leden blij met alle steunmaatregelen. De NOW en TVL hebben zeker geholpen. Maar, dat is niet genoeg. Als de bioscopen richting zomer gesloten moeten blijven is extra financiële steun hard nodig. Zonder die steun staat werkgelegenheid op het spel en dreigen bioscoopbedrijven in grote problemen te komen. Daarom heeft de NVBF, bij monde van Ron Sterk (vice-voorzitter van de NVBF en CEO van Vue Cinemas Nederland) bij de ministers Bas van ’t Wout en Hugo de Jonge, in een door MKB Nederland VNO-NCW georganiseerd Webinar, ervoor gepleit om naast de huidige TVL-regeling een ‘TVL-Plus regeling’in het leven te roepen. De TVL-plus regeling is bedoeld voor bioscoopondernemingen met veel Nederlandse bioscoopvestigingen die maar weinig of niet voor de huidige TVL in aanmerkingkomen. De NVBF wil graag met minister van t Wout van EZK meedenken over de wijze waarop de TVL-Plus regeling, ook in de uitvoering, vorm en inhoud kan krijgen."

Bron en meer informatie: www.denvbf.nl