De Belgische leisure-startup Holiday Suites kiest voor ozonwater bij de schoonmaak van haar zeven verhuuraccommodaties. Na uitvoerig onderzoek en interne evaluatie, heeft Holiday Suites gekozen voor ozonwater bij het schoonmaken.

De Belgische leisure-startup Holiday Suites kiest voor ozonwater bij de schoonmaak van haar zeven verhuuraccommodaties. Na uitvoerig onderzoek en interne evaluatie, heeft Holiday Suites gekozen voor ozonwater bij het schoonmaken.

Het is een van de praktische oplossingen voor een meer duurzame bedrijfsvoering voor de 400 appartementen aan de kust en in Belgisch Limburg. 

Vanaf 16 maart 2020 had Holiday Suites ook te maken met beperkende maatregelen opgelegd vanwege het coronavirus.  Tom Geenen, manager operations: ”Onze organisatie richt zich op zowel de business-to-consumer-markt als business-to-business markt. We zagen vanaf 16 maart geen toename van boekingen meer in beide markten. Nu in juli de coronamaatregelen versoepeld zijn, zien we dat ook de Belgen kiezen voor vakantie in eigen land en merken we weer een stijging vooral van boekingen bij onze residenties aan de kust. We zien 14% meer boekingen ten opzichte van vorig jaar”.

Schoonmaakmiddelen onderzocht

De coronapandemie heeft ook geleid tot nog meer aandacht voor kostenefficiency. Tom Geenen. “Op dit punt is Holiday Suites al een lowcost-organisatie door de nadruk op automatisering en digitalisering bij onze customer journey. Het doen van een boeking, het in- en uitchecken, de toegang tot de appartementen, bijna alle contacten verlopen digitaal via de smartphone. We hebben in de lockdown-periode onze toeleveranciers tegen het licht gehouden. Zo hebben we onder andere besloten ons bedlinnen niet meer in plastic te verpakken. In dit evaluatieproces past ook dat we onze schoonmaakproducten goed hebben onderzocht met name in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Op die manier zijn we bij ozonwater terechtgekomen.”

Pilot nieuwe werkwijze schoonmaak

“Om niet over één nacht ijs te gaan, is besloten tot een pilot, een proef zodat de schoonmaak- medewerkers zelf konden ervaren wat het effect is van ozonwater”, vertelt Tom Geenen. Tijdens de pilot is uitleg gegeven over de  nieuwe schoonmaakwijze en is een ATP-meting uitgevoerd. Met de ATP-meting meet je de RLU (Relatieve Light  Units). Een hoge RLU geeft aan dat er een hoog aantal micro-organismen is gemeten. Een RLU van <50 geeft aan dat het oppervlak schoon is. Voor vloeren volstaat een RLU <100. Hoe meer licht des te meer vervuiling.

Na de pilot die zes weken duurde, is op zeven locaties gestart met de duurzame schoonmaakmethode Tersano. De Tersano SAO-dispenser zet gewoon leidingwater om in gestabiliseerd ozonwater. Dat bezit krachtige reinigende eigenschappen met een werking van 24 uur.

Tom Geenen: “Na de tests van de pilot waren de medewerkers enthousiast. Ze behoeven nu niet meer verschillende schoonmaakmiddelen te gebruiken maar ze kunnen nu volstaan met slechts 1 bus met ozonwater”.

Meerdere vakantieparken waaronder LandalGreenparks, EuroParcs en Qurios Parken maken gebruik van het systeem dat werd geleverd door Wecovi..

Plussen

  • Verwijdert 99,9% virussen, ziektekiemen en schimmels
  • Voorkomt schadelijke chemicaliën in afvalwater
  • Bevordert efficiënte werkwijze

Meer informatie: www.Holidaysuites.be

Uitnodiging van Wecovi:

"Bent u ook op zoek naar een duurzame, veilige en goede manier om schoon te maken? Onze Account Managers komen graag bij u langs voor een vrijblijvende introductie van het product. Daarnaast zullen metingen worden uitgevoerd om de goede resultaten, die met het gebruik van Tersano kunnen worden behaald, aan te tonen. Neem voor het maken van een afspraak contact op met onze verkoopafdeling via sales@wecovi.com."

Zie ook: www.wecoviservice.com/nl/nieuws/105/sao-water-biedt-oplossing-voor-schoonmaak-zonder-chemicalien