Keukenhof blijft populair en verjongt

Met 1,1 miljoen bezoekers boekte De Keukenhof dit jaar net geen record. Maar doordat de Keukenhof in recordjaar 2015 5 dagen langer open was, is er dit jaar wel sprake van de beste bezette editie met gemiddeld 20.370 bezoekers per dag. De drukste dag was de Corsodag van de Bollenstreek (23/4) met 66.000 bezoekers.

keukenhofDoelgroepen
2016 is het derde jaar achtereen dat Keukenhof meer dan 1 miljoen bezoekers trok. De hogere bezoekcijfers van Keukenhof zijn onder andere het gevolg van meer jongere bezoekers. Zij beleven Keukenhof steeds meer als een trendy park voor een leuke dag uit tussen de bloemen. De kern van de attractie is in de loop der jaren weinig veranderd, vertelt directeur Bart Siemerink: “We zijn een bijzonder park voor bolbloemen, en met dat kernproduct boeken we nog altijd succes. De naam Keukenhof is internationaal zo bekend dat we zelfs zonder marketing waarschijnlijk nog makkelijk 700 tot 800.000 bezoekers zouden trekken. De voorzieningen er om hen, zoals de foodservice, winkeltjes en evenementen zien we vooral aanvullend; ten dienste van een leuk dagje uit.”
Bezoekers kwamen uit meer dan 100 landen. Vooral het bezoek uit Frankrijk en Amerika nam toe. Opkomende markten blijven China en Zuidoost Azië.

Logistiek
De grote belangstelling voor Keukenhof zorgt op het park zelf soms voor drukke momenten; maar daar weet het park goed op in te spelen. De grootste uitdagingen liggen volgens Siemerink vooral in de logistiek rondom het park. Op drukke dagen is de bereikbaarheid van het park niet optimaal. En daar hebben ook bewoners in de omgeving last van.
Er zijn al diverse maatregelen genomen om de doorstroming te verbeteren. In 2016 heeft Keukenhof samen met haar partner Arriva meer dan 200.000 bezoekers met het Openbaar Vervoer laten reizen. In 2017 gaat het nieuwe entreegebouw open en dan wordt er een verdere verbetering van de verkeerslogistiek verwacht.

Hoe Keukenhof de logistiek op het park organiseert, o.a. in samenwerking met horecapartner Albron, komt binnenkort aan bod op deze website in een uitgebreider achtergrondartikel.

Vooruitblik op 2017
De organisatie van Keukenhof kijkt nu al vooruit naar de editie 2017. (23 maart – 21 mei). Belangrijkste vernieuwing in 2017 is het nieuwe entreegebouw, waarmee een investering van 15 miljoen is gemoeid. Ook de kantoren verhuizen naar het nieuwe gebouw. Het oude kantoor wordt opgeruimd en krijgt een groene invulling. Naast het entreegebouw komt een parkeerterrein waar 4500 auto’s en 1000 touringcars kunnen parkeren.

Meer informatie: www.keukenhof.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *