Bioscoop in Kerkrade ziet kansen in zakelijke markt

Zuyd Hogeschool heeft in opdracht van JT Bioscoop Kerkrade een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid om de zakelijke doelgroep naar de bioscoop en de Roda Boulevard te trekken. Het onderzoek is uitgevoerd door 16 internationale studenten ‘event & leisure’ van de faculteit Facility Management. Belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat het organiseren van congressen en zakelijke events in de megabioscoop veel kansen biedt voor de regio. Op 24 april 2014 om 11.30 uur presenteren de studenten van Zuyd Hogeschool de resultaten aan JT bioscoop en het Parkstad Limburg Congres Bureau.

jt bioscoopUnieke locatie
De studenten die in Heerlen hun opleiding volgen hebben zich gericht op de toekomstige werving van congressen en zakelijke evenementen. Daaruit kwam naar voren dat de bioscoop kan voldoen als unieke locatie om grote zakelijke evenementen te organiseren. Jolanda van der Luer, General Manager van de bioscoop is enthousiast over de kansen: “JT heeft in Kerkrade één van de top-6 geavanceerde bioscopen ter wereld gerealiseerd. Dat is fantastisch voor de filmbezoekers, maar biedt vooral ook unieke kansen voor bedrijven om zich te presenteren. Daarnaast kunnen wij met één druk op de knop live verbinding maken met een operatiekamer of een bijeenkomst aan de andere kant van de wereld.”

Impuls voor Zuid-Limburg
De kansen die de bioscoop biedt voor de zakelijke markt zijn interessant voor de hele regio, zo beaamt Stan Smeets van Zuyd Hogeschool: “Zodra een groot evenement of congres naar de bioscoop komt, profiteert de directe omgeving daarvan. Bezoekers blijven vaak overnachten in de regio en zoeken daar ook de restaurants en het vermaak op. Zo vergroot je de waarde van ieder evenement dat bij de bioscoop plaatsvindt”.

Facility Management
De studenten van de bacheloropleiding Facility Management ‘event & leisure’ specialiseren zich in de laatste fase van hun studie op de organisatie en strategievorming rondom evenementen en vrijetijdseconomie.

JT bioscoop
JT Bioscoop opende in augustus 2013 haar deuren, de megabioscoop heeft 8 zalen met 2060 zitplaatsen. En is één van de 6 meest geavanceerde bioscopen in de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *