Recreatieve noviteiten op de HISWA

De HISWA watersportbeurs in Amsterdam is weer begonnen. Pretwerk zeilde de beurs over op zoek naar nieuwe producten, ontwikkelingen en innovaties die ook handig zijn voor de recreatiesector. Bekijk onze korte impressie van de meeerpersoons-sup, zeilen met een beperking, de drone camera, en de duikboot op menskracht. Of neem de komende dagen zelf een kijkje (nog t/m 15 maart).

Voor de brede recreatiesector zijn twee hallen extra interessant. In hal 2 is de Waterfun zone te vinden; volop inspiratie voor spelen op het water; vaak ook makkelijk toe te passen op recreatieplassen. In hal 7 is het nieuwe innovatiepaviljoen gevestigd. In deze hal zijn meerdere bedrijven te vinden die producten voor de brede recreatiesector (meer dan watersport) bieden.

Een indruk van de beurs…

hiswa aee magicam

Drones zorgen voor spectaculaire foto’s en filmbeelden. Neem zeker even een kijkje bij de importeur van AEE camera’s; het voordelige alternatief voor actiecamera’s. Zij kunnen je informeren over het creëren van bijzonder beeldmateriaal; ook met een drone. Meer informatie (ook over recente wet- en regelgeving.): www.aeeactioncamera.nl (stand 07-322)

hiswa kyboka

In jachthavens speelt het ‘probleem’ van sjouwen met bagage al wat langer. Je kunt je auto nu eenmaal niet de steiger op rijden. De uitvinder van de Kyboka fabriceerde een zeer compacte inklapbare bagagekar. Ook handig voor autovrije vakantieparken. Meer informatie: www.kyboka.com (stand 07-403)

hiswa Multi sup

Een gloednieuwe innovatie, waarvan zelfs de folders nog niet gereed zijn is de Multi Sup van Fanatic. Het suppen wordt steeds populairder. Op deze sup kun je met vier personen tegelijk op pad. De sup wordt inmiddels al ingezet bij buitensportbedrijf Telstar Surf, die ook een webshop heeft met nog veel meer waterfun-artikelen. Meer informatie: www.telstarsurf.nl (stand 2-207)

hiswa oru kayakDeze opvouwbare kano is ook te vinden in Waterfun hal 2. De kano is in 5 minuten op te bouwen. Ideaal voor bedrijven met weinig opslagruimte. Meer informatie: http://adorable.nl/oru-kayak/

hiswa sailable

Zeilen voor iedereen; dat is het uitgangspunt van Sailability. Zij faciliteren aangepaste zeilboten en de daarbij behorende voorzieningen en begeleiding. Boten zijn zeer schappelijk geprijsd (vanaf een kleine € 5000,-) Tot nu toe wordt er vooral samengewerkt met watersportverenigingen. Maar Sailability wil ook graag in gesprek komen met recreatiebedrijven om het netwerk van locaties in Nederland completer te maken. Meer informatie: www.sailability.nl (stand 07-331)

hiswa skimboardenHal 2 biedt volop ruimte aan divers vormen van Funsporten. Op bovenstaande foto een demonstratie van Skimboarden. Ook suppen en surfen komen in dit paviljoen ruimschoots aan bod, met veel verschillende leveranciers.
hiswa trap duikbootHal zeven biedt ruimte aan het innovatie lab. Hier zijn vooral innovaties te zien die in de toekomst tot nieuwe consumentenproducten kunnen leiden. De trap-duikboot Wasub spreekt zeer tot de verbeelding. Deze is ontwikkeld door universiteit Delft in aanloop naar de International Submarine Race en haalt snelheden tot 16 km per uur. De ruimte vult zich met water dus de bestuurder moet in duikpak de onderzeeer in. De universiteit heeft (nog) geen plannen voor een recreatieve versie. Meer informatie: www.wasub.nl hiswa sloepenOpvallend op deze HISWA is het relatief grote oppervlakte dat is bestemd voor sloepen. (naast de meer traditionele speedboten, moterboten en zeilboten)

De HISWA is nog geopend t/m zondag 15 maart.

Meer informatie: www.hiswarai.nl

Zie ook: www.uitmetkorting.nl/hiswa/korting-hiswa/ (kaartjes met € 2,50 korting)

Eén reactie

  1. Beste Redactie
    ik vond deze afbeelding van mijn stand op de HISWA met de ORU KAYAK. Leuk dat u het heeft gespot!
    ik heb nieuws en een vraag.
    de link onderaan het artikel werkt niet Kunt u dat vervangen?
    http://adorable.nl/oru-kayak/
    of
    https://www.facebook.com/orukayaksclubnederland

    Het goede nieuws is de kayaks zijn vandaag aangekomen in Europa. Ze zijn vanaf 5 juni direct leverbaar via Adorable in Den Haag. Als u nog meer wil weten of fotomateriaal nodig heeft kunt u mij bereiken. Vriendelijke groet
    Dora Urai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *