Recordjaar voor Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark heeft een heel goed jaar de rug. Het dierenpark zag de bezoekersaantallen groeien van 960.000 in 2013 naar een recordaantal van 985.000 in 2014!

ouwehand2Belangrijke ontwikkelingen 2014
Het jaar 2014 was een jaar van bijzondere geboortes, een groot nieuw project, avontuurlijk entertainment en leuke evenementen. In het voorjaar van 2014 opende Ouwehands Dierenpark een beregave beleving namelijk Expeditie Berenbos. Een prachtig project voor de bruine beren en wolven. Het Berenbos is vernieuwd met een waterval, een spannend doolhof, een avontuurlijke klimroute en een pittoresk dorpsplein genaamd ‘Karpatica’. Jong en oud ontdekt hier op een avontuurlijk manier meer over de bruine beer en zijn bedreigingen. Ook de speciale dagen zoals het Dikkie Dik weekend, Park van Sint en Ouwehands Winterland werden druk bezocht.

Geboortes
Bijzondere geboortes dit jaren waren onder andere de in november geboren ijsbeertjes en de 15 wolvarkens die sinds dit jaar voor het eerst te zien zijn in Ouwehands Dierenpark. Daarnaast zijn er 3 Cubaanse boa’s, 30 pijlgifkikkers, 4 rendieren, 6 sneeuwuilen, 15 rode ibissen, 4 boomeenden, 5 geelvleugelara’s, 3 jaarvogels, 7 Bahama-eenden, 7 roodkuiftoerako’s en maar liefst 33 rijstvogels geboren.

2015
Het jaar 2015 belooft een bijzonder jaar te worden. In het voorjaar zullen de ijsbeertjes voor het eerst naar buiten gaan en het verblijf ‘Neus aan neus’ verkennen. Fase twee van Expeditie Berenbos zal worden verwezenlijkt: een onderzoekscentrum en spannende uitkijkpost aan de rand van Het Berenbos maken het project compleet.
Na het overweldigende succes van de Bamboo Bill familieshow zal er ook in 2015 een speciale familieshow zijn en zul je Bamboo Bill samen met zijn vrienden de avonturiers ontmoeten op het park. Natuurlijk zijn ze ook weer te zien op RTL Telekids in het tv-programma ‘Ouwehands Jungleclub’.

Meer informatie: www.ouwehand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *