Recordjaar voor de Keukenhof

Keukenhof 2014 heeft met 1 miljoen bezoekers een nieuw record bereikt. Alleen al in het paasweekend bezochten ruim 100.000 bezoekers het lentepark dat op 20 maart de poorten opende. De bezoekers genoten en waardeerden Keukenhof met een 8.9.

keukenhofHet bekendste Nederlandse icoon is trots op de resultaten. Naast het mooie voorjaarsweer is het hoogste bezoekersaantal ooit het gevolg van een stijgende populariteit van Keukenhof bij Amerikanen, Chinezen en oost-Aziaten. Met 1 miljoen bezoekers in twee maanden tijd is dit eigenlijk het drukst bezochte park van Nederland. De Efteling ontvangt weliswaar ruim vier miljoen bezoekers, maar dat is verspreid over een periode van 12 maanden.

Meer Nederlandse gezinnen hebben Keukenhof bezocht, mede vanwege de vernieuwde programmering, extra kinderactiviteiten en een geïntensiveerde samenwerking met Arriva, NS en het Rijksmuseum.

Het themajaar Holland heeft geleid tot meer bezoekers uit de omringende landen Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Het Keukenhof thema voor 2015 is Van Gogh. In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is overleden. Keukenhof werkt samen met de musea Van Gogh en Kröller-Müller het thema verder uit.

Bron: persbericht Keukenhof

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *