Nederland bescheiden aanwezig op de Vakantiebeurs

De Nederlandse vertegenwoordiging op de Vakantiebeurs is, net zoals de afgelopen jaren, bescheiden. De provincies Gelderland en Drenthe pakken wel uit met een eigen stand, en in de hal Camping by Night zijn ook nog diverse Nederlandse vertegenwoordigers te vinden. Ook zijn er diverse partijen die de Vakantiebeurs al jaren trouw blijven, w.o. de kampeerboeren van SVR en Vekabo en aanbieders van toegankelijke vakanties.

gelderseroutes.nl
gelderseroutes.nl

Gelderland
De vier Gelderse streken Veluwe, Achterhoek, Regio Arnhem Nijmegen en Rivierenland bieden in 2015 veel nieuwe activiteiten. Op diverse beurzen in binnen- en buitenland presenteren de regio’s nieuwe activiteiten in een gezamenlijke stand.
Tijdens de Vakantiebeurs wordt het nieuwe routeplatform GelderseRoutes.nl gepresenteerd. Op de nieuwe website vind je een groot aantal recreatieve routes overzichtelijk bij elkaar, en de informatie is ook beschikbaar via een app. Eind januari volgt de echte opening tijdens op de Fiets- en Wandelbeurs in de RAI.
Meer informatie: www.geldersestreken.nl.

Drenthe
Drenthe kondigt in haar persbericht aan dat zij op de Vakantiebeurs hun ‘Drenthegids’ gaan presenteren. Of dit gaat zorgen voor een stormloop op de stand, valt te betwijfelen. Maar Drenthe is in ieder geval wel zichtbaar op deze beurs. Er is in de papieren gids een link gemaakt naar nieuwe media. Door QR-codes is de gids interactief en biedt veel digitale achtergrondinformatie.
Meer informatie: www.touristinfodrenthe.nl

(update 13/1) Noord-Holland Noord
In de catalogus is de aanwezigheid van Noord-Holland Noord niet te vinden. Maar het gebied van Noord-Holland boven Amsterdam is wel degelijk aanwezig met een grote stand in de Holland-straat. Ook de Achterhoekse campings hebben de handen ineen geslagen om in de Camping by Night hal een stand in te richten. OP onderstande foto is ook te zien hoe het ‘Welkom in Nederland’ paviljoen er bij ligt. De eerste aanblik is een gedecoreerde (Holland stijl) achterzijde van de cateringstand. Als publiekstrekker wordt er gewerkt aan zandsculpturen (Veluws Zandsculpturen Festival)

Boerencampings
De boerencampings zijn al jarenlang trouw aan de Vakantiebeurs. Voor de Stichting Vrije Recreatie (SVR) is de beurs altijd weer een mooie ontmoetingsplek voor de vele leden/fans van de vereniging. Ook voor de Vereniging Kampeer Boeren (VeKaBo) is het een ontmoetingsplek. Zeker op de woensdag, want dan wordt de prijs uitgereikt voor de beste VeKaBo logeeraccommodatie op het platteland.

Camping by Night
Wegens groot succes in 2014 is ook de hal ‘Camping by Night’ weer sfeervol ingericht in hal 12. Hier zien we diverse Nederlandse campings, terug en partijen als de ANWB/KCK en andere campinggidsen. Deze hal is een echte belevingshal. De lichten gedoofd en bezoekers krijgen een zaklampje mee; echte kampvuurtjes met een zingende gitarist, en typisch campingeten. Want hoe kun je nu beter een caravan of camper bekijken dan wanneer die in een vakantiesetting staat?

Aangepaste vakanties
Uiteraard is er op de Vakantiebeurs ook ruimte en aandacht voor aangepaste vakanties. Die hebben dit jaar een eigen paviljoen in hal 9. Naast inspiratie en ideeën voor aangepaste vakanties is ook de Nederlandse Branchevereniging voor Aangepaste Vakantie (NBAV) hier te vinden. Zij kunnen ondernemers verder helpen om deze specifieke doelgroep te faciliteren. De NBAV nodigt geïnteresseerden uit voor een presentatie over ‘Onbezorgd op vakantie gaan met een functiebeperking’. Deze presentatie wordt gehouden tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs, op dinsdag 13 januari 2015. De NBAV wil u middels deze presentatie informeren over de toenemende vraag naar vakanties met zorg en over de visie en de droom van de NBAV met betrekking tot aangepaste vakanties.Meer informatie: www.nbav.nl

Het paviljoen ‘Aangepaste Vakanties’  wordt ingevuld door diverse exposanten op het gebied van:

  • – aangepaste reizen
  • – aangepaste accommodaties
  • – mogelijkheden op het gebied van zorg en begeleiding
  • – leuke reistips
camping by night
camping by night

Vakantiebeurs
De vakantiebeurs start op dinsdag 13 januari met de eerste vakdag. In een eerder artikel op deze website hebben wij een overzicht gemaakt van activiteiten en netwerkmomenten die betrekking hebben op binnenlandse vakanties.

De openingstijden (publiek) zijn:

  • Woensdag 14 januari: 10.00 – 18.00 uur
  • Donderdag 15 januari: 10.00 – 18.00 uur
  • Vrijdag 16 januari: 10.00 – 20.00 uur (avondopening)
  • Zaterdag 17 januari: 10.00 – 18.00 uur
  • Zondag 18 januari: 10.00 – 18.00 uur

Meer informatie: www.vakantiebeurs.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *