Moederbedrijf Belvilla in Duitse handen

Axel Springer, een Duitse mediagroep, heeft een belang van 51 procent genomen in het Nederlandse bedrijf @Leisure, (bekend met de merken Belvilla, Casamundo, euro Relais en Ardennes Relais). Bij @leisure zijn 190 mensen in dienst en hebben hun hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd.

axel springer at leisureDr. Andreas Wiele, van Axel Springer SE licht de overname toe: “@Leisure is een zeer winstgevend bedrijf waar wij volop ontwikkelkansen zien in samenwerking met onze eigen merken. Het is een perfecte toevoeging aan onze digitale marketingmodellen. We zien volop kansen in samenwerking met andere bedrijfsactiviteiten van Axel Springer op het gebied van reizen en vermarkten va vakantiewoningen.”

Maarten Esser, de voorzitter van de @Leisure groep, voegt daaraan toe: “Axel Springer biedt toegang tot een database met miljoenen gebruikers die een sterke voorkeur hebben voor reizen. Ook willen we met onze merken profiteren van de kennis die aanwezig is op het gebied van digitalisering van businessmodellen. De verhuur van vakantiewoningen vind nog altijd voor een heel groot deel offline plaats. Ook dat potentieel willen we, samen met Axel Springer, beter in kaart brengen.”

Axel Springer werkt o.a. met de merken Travelbook.de, flug.idealo.de and vacances.com. Voor de definitieve goedkeuring van de transactie is nog wel toestemming nodig van de relevante mededingingsautoriteiten.

Meer informatie:
http://nl.leisure-group.eu/
www.axelspringer.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *