EuropaPark start met bouw van waterpark Rulantica en nieuw hotel

Op donderdag 14 september 2017 legden de eigenaren van Europa-Park, de familie Mack, de eerste steen van hun nieuwe project: Rulantica. De komende tijd zal op een oppervlakte van 45 hectare gebouwd worden aan Europa-Park’s waterwereld. De opening staat gepland voor eind 2019, tegelijk met het nieuwe viersterren superior themahotel ‘Krønåsar’.

Grootste investeringsvolume
Duitslands grootste attractiepark kent momenteel het grootste investeringsvolume in de geschiedenis van de onderneming. Werden dit jaar drie projecten opgeleverd (Voletarium, Europa-Park Arena en Logistiek centrum), gisteren klonk het startschot voor het grootste project tot nu toe. Rulantica, Europa-Park’s waterwereld, wordt gebouwd aan de toegangsweg naar het bestaande resort. Op het terrein zal ook het zesde themahotel verrijzen. Het nieuwe resort waar alles om ‘water’ draait zal jaarrond geopend zijn. Als thema is gekozen voor Noord-Europa.

Waterpark met binnen én buitengedeelte
Het indoorgedeelte van het waterpark telt 32.600 m2 en is ingedeeld in 8 themagebieden. Het mystieke Trøll Valley is bijvoorbeeld helemaal afgestemd op de allerkleinsten. Er komen 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen. Maar ook Duitslands grootste golfslagbad en een ontspannende Mystery River krijgen hier een plaatsje. In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar en er komen 8 exclusieve cabana’s met culinaire service. Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal is nog eens 8.000 m2 waterplezier. Naast een buitenbad (500 m2) en een Wild River is er een ligweide waar je op een van de 500 ligstoelen kunt relaxen. Er zijn omkleedruimtes in verschillende groottes met in totaal 3.588 lockers.

Bekijk ook de sfeerfilm (storyline) die gemaakt is om Rulantica te introduceren:

Uitgebreide voorzieningen
Wie van al die wateractiviteiten trek krijgt kan in Rulantica kiezen uit verschillende mogelijkheden. Naast een familierestaurant in de stijl van een boothuis en een zelfbedieningsrestaurant is er een café waar allerlei soorten zoetigheden op de kaart staan. Ook zijn er poolbars waar je vanuit het water of vanaf het ‘droge’ je dorst kunt lessen. Voor souvenirs en de nieuwste badmode kun je straks terecht in drie shops. Een shuttlebus-service zorgt voor een goede verbinding met Europa-Park en de andere 5 Europa-Park-hotels. Voor het waterpark worden 800 parkeerplaatsen aangelegd.

Hotel Kronasar (red. lijkt op het Centraal Station in Amsterdam)

Kronasar – The Museum Hotel
Een wezenlijk onderdeel van het nieuwe resort wordt het zesde themahotel Krønåsar. Dit viersterren superior hotel wordt vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar niet alleen plaats is voor 1.300 overnachtingsgasten, maar waar ook historische vondsten van de ‘Adventure Club of Europe’ tentoongesteld worden. Krønåsar -The Museum Hotel – opent eveneens in 2019 en vanaf zomer 2018 kan hiervoor geboekt worden.

Hotel in Noordse stijl
Het nieuwe themahotel met 7 verdiepingen laat dromen van grote en kleine ontdekkers uitkomen. Voor hen staan 277 kamers ter beschikking en 27 suiten (van 57 tot 89 m2). Enkele kamers zijn aangepast voor minder-validen. Via een brug hebben de gasten van Krønåsar een exclusieve toegang tot Rulantica. In het hotel komen twee restaurants: een fine dining restaurant met 220 zitplaatsen en een familierestaurant met 650 zitplaatsen. Het fine dining restaurant heeft als bonus nog een Chef’s Table waarbij maximaal 20 personen tijdens het diner een exclusieve kijk in de keuken hebben. Ook is er een bar op twee verdiepingen met als thema Noordse ontdekkingen (130 zitplaatsen). Vanuit de bar en vanaf de terrassen van beide restaurants (360 extra zitplaatsen) kijk je uit over een fjord en de ‘haven’ van Rulantica. Op de begane grond is ook een café met nog eens 60 zitplaatsen.

Duitslands grootste hotel resort
Met de bouw van Krønåsar komt het beddenaantal van de Europa-Park-hotels op 5.800. Voor de hotelgasten worden op het terrein 720 parkeerplaatsen aangelegd (incl. 10 laadstations voor elektrische wagens). In het hotel komen eveneens twee ruimtes die de afdeling Confertainment kan gebruiken voor evenementen van zakelijke gasten.

de lobby van het Kronasar hotel

Langer verblijf
Rulantica is niet alleen de grootste investering van de familie Mack, het is ook de grootste investering van een privé-onderneming in de regio. Zoals alle andere projecten realiseert de familie het project zelf en zonder subsidie. Voor de bouw heeft de familie Mack twee familiebedrijven uit de regio in de arm genomen: Rendler Bau GmbH en Wilhelm Füssler Bau GmbH. Roland Mack, directeur/eigenaar: “De vergroting van ons aanbod en de realisatie van deze unieke waterwereld zijn een belangrijke stap in ons streven naar een complete verblijfbestemming. Wij kunnen ons geen stilstand veroorloven als we attractief willen blijven voor gasten die van verder weg komen. Dit mega-project geeft een impuls aan de toeristische ontwikkeling van de regio, verrijkt de mogelijkheden voor de inwoners en zorgt ook voor 550 nieuwe arbeidsplaatsen”. Europa-Park hecht grote waarde aan duurzaamheid. Bij de realisatie worden de nieuwste technologieën gebruikt om spaarzaam om te gaan met energie en water. Voor het project is de jonge generatie Mack verantwoordelijk: Michael, Thomas en Ann-Kathrin. Naast Michael en Thomas geven Roland en Jürgen Mack leiding aan de onderneming.

Kronasar hotelkamer

Adventure Club of Europe
Het nieuwe resort past in de verhaallijn van de (fictieve) Adventure Club of Europa. Deze club van ontdekkers werd in 1716 opgericht met het doel het ongelofelijke, het mysterieuze, het onbekende te doorgronden. Het thema van de club is dan ook: ‘Het zijn niet de naïevelingen die het ongelofelijke geloven, het zijn de naïevelingen, die denken alles al begrepen te hebben’. Sinds de oprichting maken de leden expedities om overal ter wereld mysteries te onthullen. Rulantica is in dit verhaal een eiland dat honderden jaren geleden in de golven verdween. Onlangs werden bewijzen gevonden dat Rulantica daadwerkelijk bestaan heeft. In het nieuwe museumhotel worden relikwieën van eerdere ACE-expedities tentoongesteld. Mede dankzij de bereidwillige medewerking van de club kon onlangs ook het grootste flying theater van Europa (Voletarium) in het attractiepark worden geopend.

De video waarin EuropaPark mer achtergrondinformatie geeft over het project (in Duits)

Meer informatie: www.europapark.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *