Efteling wil eind aan uitzonderingspositie zondagstoeslag; FNV niet

De directie van de Efteling wil een eind te maken aan een uitzonderingspositie in de zondagstoeslag voor personeelsleden die al langer dan 10 jaar in dienst zijn. De FNV laat ondertussen weten dat zij tot actie overgaan als de regeling niet wordt teruggedraaid.

efteling cao conflictEinde aan uitzonderingspositie
Volgens Coen Bertens van De Efteling valt de maatregel helemaal binnen zorgvuldig gemaakte afspraken: “Onze werknemers op het park vallen onder de CAO horeca. In die CAO is de zondagstoeslag al in 2003 afgeschaft. Destijds is een uitzondering gemaakt voor de mensen die al een contract hadden. Zij bleven hun recht op zondagstoeslag behouden. Inmiddels ligt er een nieuwe CAO, waarin staat dat alle eerder gemaakte afspraken vervallen; dus ook de afspraak rondom de uitzonderingspositie. Het betreft binnen ons personeelsbestand ongeveer 1/8 van alle mensen. In samenspraak met de ondernemingsraad is de beslissing ook nog eens voorgelegd aan een kantonrechter, die de werkwijze van de Efteling goedkeurde.”

Actie
Ondertussen heeft de FNV horeca een ultimatum gesteld aan De Efteling. Zij willen dat dit plan binnen twee weken wordt teruggedraaid. Gaat De Efteling hier niet op in, dan gaan de werknemers in samenwerking met FNV Horeca over tot actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *