Efteling verzamelt 12 Diamond Theme Park Awards

Efteling is de grote winnaar van de Diamond Theme Park Awards – de oscaruitreiking voor de attractiesector in de Benelux. Zij ontvingen maar liefst 12 awards. Het park werd onder meer bekroond als Beste Pretpark uit de Benelux en hun nieuwste attractie Symbolica: Paleis der Fantasie werd bekroond met de award beste nieuwe attractie in Europa.

Ook andere pretparken in Nederland scoorden geregeld een mooie top 5 plaats. Walibi Holland behaalde ook nog mooi 2 awards, waaronder beste evenement met de Halloween Fright Nights, en Attractiepark Toverland dat momenteel sterk uitbreidt, mocht met Troy als Beste Achtbaan ook een award in ontvangst nemen. Julianatoren kroonde zich tot Beste Kinderpark van Nederland.
De strijd bij de dierenparken in Nederland was ook bijzonder spannend en de scores lagen heel dicht bij elkaar. Gastpark Beekse Bergen scoorde maar liefst 4 awards, waaronder Beste Dierentuin van Nederland. Stichting Wildlife mag trots de Educatie-Award in ontvangst nemen.

Diergaarde Blijdorp (Rotterdam) scoorde 2 awards, waaronder Beste Restaurant en Mooiste geboorte, en Burgers’ Zoo (Mooiste Nieuwe Dierenverblijf) en Wildlands Adventure Zoo Emmen (Mooiste Dierenverblijf) kregen elk 1 award mee naar huis.

In België was het vooral Walibi Belgium dat sterk voor de dag kwam met maar liefst 8 awards, waaronder Beste Pretpark in België en ook de Spotlight Award omwille van hun meerjarenplan waarbij 100 miljoen Euro in het park wordt gepompt. Ook Plopsa mocht heel tevreden naar huis, met vijf awards. Plopsaland De Panne is het Meest Kindvriendelijke Familiepark en Plopsa Indoor Hasselt het Beste Kinderpark.

Ook Bobbejaanland en Bellewaerde mochten beiden elk 2x op het podium: Bobbejaanland scoorde onder meer met Aaron Crow voor Beste Show van België en Bellewaerde slaagde er opnieuw in om de prijs voor Beste Personeel van België te winnen.

meer informatie (volledige uitslag): www.diamondthemeparkawards.com/press/Bundel_DTPA2018.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *