Drenthe start Recreatie Expert Team voor ondersteuning van bedrijven

Het recreatieschap Drenthe heeft samen met de Recron het initiatief genomen tot een Recreatie Expert Team. Het project richt zich erop om via een deskundig team van experts vanuit een groot aantal disciplines een advies te geven aan recreatiebedrijven die het om wat voor reden dan ook niet meer zien zitten. Per 1 januari 2014 gaat het team van start.

wie voert de regie...
wie voert de regie…

Multidisciplinair
Het team bestaat onder meer uit deskundigen uit de accountancy, bankwereld, organisatie-deskundigen, juristen, landschapsdeskundigen, marketing enz enz. Het betreft hier een (landelijk) uniek project om tot een nieuwe impuls te komen voor de veelal kleinschalige recreatieve bedrijven in onze provincie. Op dit moment wordt het team geformeerd. Daarnaast krijgen de bedrijven die het traject volgen een coach toegewezen die hun gedurende langere tijd helpt het advies te implementeren en uit te voeren.

Een bedrijfsprobleem kan via het project vanuit diverse kanten worden bekeken. Vaak ligt de oorzaak van een probleem niet alleen de financiën, maar kunnen ook problemen met o.a.  marketing, organisatie, kostenbeheersing of personeelsbeleid een rol spelen. Bedrijven krijgen dus te maken met een breed team – waarbij het mogelijk is de in het team aanwezige deskundigheid af te stemmen op de vraag.

Eigen bijdrage
Te allen tijde vindt dan ook een intake-gesprek plaats met het betrokken bedrijf plaats vinden om te zien of en zo ja hoe het team kan helpen. De inzet van het Recreatie Expertteam kost een bedrijf een eigen bijdrage van € 1.000.

Medio 2012 is al een pilot uitgevoerd, waarbij een Drentse camping door een adviesteam werd geadviseerd. Zij konden, na het advies, weer met positieve energie aan de gang.

Organisatie
Het project Recreatie Expert Team is een samenwerking van Gastvrij Drenthe en het Recreatieschap Drenthe en wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en het Recreatieschap Drenthe. Bedrijven die zich willen aanmelden kunnen dit doen bij het Recreatieschap Drenthe.

Meer informatie:
www.recreatieschapdrenthe.nl
Beluister ook het interview op RTV Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *