YOKO Village wil tweede vestiging in de wereld openen in Zutphen

Yoko Village, is een concept waarbij de communitygedachte centraal staat en waar gasten komen om te werken (digital nomads) en te ontspannen (o.a. yoga). Na de succesvolle lancering van een eerste vestiging in Costa Rica wordt nu een tweede locatie ontwikkeld op de plek van camping Warnsveld in Zutphen.

De initiatiefnemers hebben afgelopen week officieel camping Warnsveld overgenomen en geven de staanplaatshouders één maand de tijd om hun kampeerplek te ontruimen. YOKO Village is van plan om in juni 2024 officieel open te gaan. Of dat lukt valt nog te bezien; de lokale politiek (o.a. SP) pleit voor een langere overgangsperiode.

Voor de financiering van het project wordt een deel van het terrein (60 kavels) verkocht voor eigen gebruik en 90 units voor recreatief verhuur. (maar er worden verschillende cijfers genoemd op de website.) Daarnaast wordt er een aandelen-uitgifte gedaan voor een bedrag van 2,8 miljoen.

Meer informatie: www.eurogroei.nu/yoko-village-nl/

Naast de bouw van ruim 120 accommodaties wordt er ook geïnvesteerd in o.a. een zwembad, een yogaruimte, een sportschool, een ontmoetingsruimte, een biologische boerderij, speeltuin, een voedselbos en een gemeenschappelijk restaurant.

‘YOKO Village draait om het welzijn van de bewoners en het samen bouwen aan een creatieve en productieve co-working community. We weten waar remote werkenden behoefte aan hebben en bieden een perfecte balans tussen werk en ontspanning.’

Pay-off van het concept

Als we de uitwerking van de eerste YOKO Village in Costa Rica bekijken dan zien we een luxe resort met een communitygedachte en een ruime programmering voor lichamelijk en geestelijk welzijn.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *