Waterpark Rulantica (Du) voegt buitenattractie toe en introduceert nieuwe VIP-belevingen

Het grootste waterpark in Noordwest-Europa, Rulantica (onderdeel van het Duitse Europa Park) voegt nieuwe voorzieningen en een attractie toe aan het buitengedeelte van het waterpark. De VIP-beleving biedt het park een interessant verdienmodel.

Tønnevirvel

Nieuwe attracties

Vanaf zaterdag 2 juli kunnen bezoekers van Rulantica het attractietype twist ‘n’ splash voor het eerst in een waterpark beleven. Tønnevirvel kent negen ronde boten voorzien van oversized waterpistolen die elk plaats bieden aan maximaal zes passagiers. Als de attractie in beweging komt, zakt de vloer naar beneden en bewegen de boten in het kristalheldere water. Ze draaien om de eigen as en tegelijk op drie onderwater platforms. De passagiers kunnen elkaar een nat pak bezorgen, maar ook de toeschouwers kunnen deelnemen aan het spetterspektakel. Zij beschikken op het ‘droge’ namelijk ook over waterpistolen. Tønnevirvel is ontwikkeld en gebouwd door Europa-Parks eigen attractiefabriek Mack Rides.

Svalgurok

In het buitengebied van Rulantica, dat in de periode mei-september geopend is, staat sinds vorig jaar ook glijbanenbastion Svalgurok. Vanuit dit bouwwerk vertrekken 10 waterglijbanen. De jongste doelgroep kan terecht op Snorri Strand waar doeken de kinderen tegen de zon beschermen. Daar zijn 3 nieuwe waterglijbanen toegevoegd evenals een speelhoek.

VIP yacht

Service, comfort (en verdienmodellen)

Natuurlijk vallen grote nieuwe attracties het meest op bij vernieuwing op een (water)park. Vanuit ondernemersperspectief is het zeker ook interessant om te kijken naar de investeringen die zijn gedaan in het creëren van een vip-beleving en additionele foodservicepunten.

In het buitengebied zijn extra ligstoelen geplaatst. Voor gasten die prijs stellen op meer privacy en comfort zijn er tegen betaling ook comfort eilanden en strandbedden. Nog luxer is het vertoeven in een eigen yacht. Deze zomer gaan er twee nieuwe VIP-yachten ‘voor anker’. Iedereen die in de buitenlucht een eigen relaxplek zoekt heeft nu de keuze uit drie pleziervaartuigen met alle luxe die men kan wensen. Een boeking voor het yacht arrangement (max. 4 personen per boot) kost € 742 (d.d. 4-7-2022 – online prijs). Daarvoor krijg je o.a. de beschikking over je eigen privé yacht, een entreekaartje voor één persoon (vanaf 12 jaar); een eigen buitendouche; gebruik van het terras voor de boot; f&b service w.o. een fles champagne, fruitschaal en minibar, en de nodige voorzieningen aan boord.

Nieuw is ook een 1.400 m2 zandstrand waarop je onder de zon lekker actief bezig kunt zijn met bijvoorbeeld beachvolleybal. Op het nieuwe podium zullen regelmatig artiesten en musici voor entertainment zorgen. Waterpret maakt hongerig daarom is deze zomer met verschillende eetstandjes ook het aanbod aan eten en drinken uitgebreid.

Meer informatie: www.europapark.de/nl/rulantica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *