Vernieuwing themagebied Avalon (Toverland) afgerond met vier nieuwe attracties

Attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum heeft vier nieuwe attracties geopend in themagebied Avalon. Er werd daarnaast ook veel aandacht besteed aan het aantrekkelijker maken dit themagebied, waardoor de verblijfsduur in het gebied verlengd wordt. De totale investering bedroeg 11,5 miljoen euro.

Naast twee grote en twee kleine attracties zijn extra speelplaatsen en diverse interactieve belevingen aan Avalon toegevoegd.

De nieuwe attracties werden zaterdag 1 juli 2023 officieel geopend door Toverland-eigenaar Jean Gelissen sr. en Algemeen Directeur Jean Gelissen jr.. “Met deze uitbreiding hebben we nóg meer thematisering, dynamiek en attractiewaarde aan het gebied toegevoegd. Hiermee is Avalon volwassen geworden”, vertelt Jean jr.. “Er is met veel passie en vakmanschap aan de uitbreiding gewerkt. Ik ben ongelofelijk trots op het resultaat.”

Vier nieuwe attracties

In 2018 opende Toverland het themagebied Avalon met wing coaster Fēnix, boottocht Merlin’s Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Op zaterdag 1 juli 2023 zijn hier twee grote en twee kleine attracties bijgekomen. De attracties zijn:

  • Dragonwatch, een familievriendelijke valtoren die de bezoekers naar 17 meter hoogte brengt, en
  • Pixarus, een vliegtuigmolen waarbij de inzittenden zelf kunnen bepalen of en hoe vaak ze over de kop gaan. Uniek aan Pixarus is dat deze is geplaatst in de schuin gekantelde bocht (de ‘helix’) van Fēnix, waardoor beide attracties rakelings langs elkaar vliegen.
  • De jongere bezoekers kunnen daarnaast genieten van de feestelijke carrousel Jumping Juna
  • en een rondrit door Merlijns magische kruidentuin, die de naam Garden Tour heeft gekregen.

Speciaal voor de jongste doelgroepen

Om de bezoekers nog langer van het themagebied te laten genieten, zijn er ook interactieve kijktaferelen en nieuwe karakters, waaronder draakje Sparky en eenhoorn Juna, geïntroduceerd. Daarnaast kunnen de kleinere gasten op ontdekkingstocht in de spetterende waterspeeltuin Sparky’s Splash Dock en op de kleurrijke dreumesspeelplaats Little Dragons.

Groeiambities

In 2022 doorbrak Toverland voor het eerst de magische grens van 1 miljoen bezoekers op jaarbasis. Toverland wil verdere groei van de bezoekersaantallen realiseren door jaarrond in te blijven zetten op verlengde openingstijden en seizoensgebonden evenementen. Ook heeft Toverland de wens om door te groeien tot een short-time destination resort, waarbij vaste verblijfsrecreatie aan het park wordt toegevoegd. De toekomst is er één vol magie!

Bron en meer informatie: www.toverland.com/nieuw2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *