Toms Creek opent tweede locatie met avontuurlijke visvijvers

Sportvissen zit in de lift – en is één van de activiteiten die juist heeft geprofiteerd van de coronaperikelen. Op 1 juli opende Toms Creek, een zeer professionele exploitant van visvijvers, haar tweede vestiging in Hattemerbroek.

Toms Creek beheert al enkele jaren een zeer succesvol visconcept voor ‘avontuurlijk vissen’ in Lelystad.

In september vorig jaar heeft Toms Creek de Forelvijver H2O overgenomen. Al snel werden er plannen gemaakt voor het doorontwikkelen van de visvijvers. De werkzaamheden zijn nog niet zo lang geleden afgerond. Het park is in maaiveldniveau verder verlaagd voor een optimale water- en visbeleving. Naast het forelvissen op de 3 forelvijvers kan er nu ook op een van de 3 nieuwe avonturenvijvers gevist worden. Vijvers met grote en bijzondere vissoorten zoals steur, karper en meerval. Die na de vangst en eventuele fotomoment weer worden teruggezet. Voor deze omgeving een nieuw visconcept, maar wat op de locatie in Lelystad al een aantal jaren een groot succes is.

Er is ook een professionele horecakeuken geplaatst, zodat vissers, maar ook fietsers/wandelaars wat lekkers van de kaart kunnen eten en drinken. Vissers kunnen het eten en drinken ook aan de waterkant bestellen met een QR-code. De bestelling wordt dan naar de visplek toegebracht.

Vispark Toms Creek is 6 dagen per week geopend. Alleen op dinsdag gesloten. Daarnaast is het deze zomerperiode ook op de vrijdag- en zaterdagavond geopend. Vissers kunnen vooraf online reserveren of op de dag zelf een ticket kopen. Voor bezoekers is het park vrij toegankelijk.

Meer informatie: www.tomscreek.nl

Sportvissen in de lift

Sportvissen is één van de activiteiten die de afgelopen jaren heeft geprofiteerd van de beperkende coronamaatregelen. Het is een activiteit die buiten, vaak in de natuur, kan worden beoefend. In 2021 bereikte Sportvisserij Nederland een nieuw record qua aantal vispashouders: 658.431. Dat was een stijging van 2,1% t.o.v. 2020. Het jaar daarvoor was de stijging van het aantal vispashouders zelfs 18%.

Ontwikkeling aantal vispashouders (Bron: Sportvissserij Nederland)

Meer informatie: www.sportvisserijnederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *