Toeristisch imago van de provincie Groningen zit in de lift (omhoog)

Steeds meer mensen beschouwen de provincie Groningen als een aantrekkelijke vakantiebestemming. Dit blijkt uit onderzoek naar het toeristisch imago van de provincie door ingenieursadviesbureau Sweco. Het toeristisch aanbod in Groningen heeft dit jaar de hoogste waardering sinds de eerste meting in 2004.

Provincie Groningen laat sinds 2004 onderzoek uitvoeren naar het toeristisch imago van de provincie.

Hogere waardering

Het toeristisch aanbod van de provincie wordt hoger gewaardeerd dan vorige jaren. Met name het aanbod van cultuur, dorpen, natuur en landschap. Ook zijn de fiets- en wandelroutes populair. Bijna driekwart van de bezoekers (74%) bestempelt de provincie als interessante vakantiebestemming, tegenover 64% in 2019.

De stad Groningen is nog steeds de belangrijkste reden voor bezoekers om de provincie te bezoeken. Wandelen, natuur en landschap en de rust en ruimte zijn ook belangrijke redenen voor bezoek. Evenementen, dagattracties en watersport vormen in mindere mate een reden om Groningen te bezoeken.

De beeldvorming van Groningen als toeristische bestemming is nog steeds aanzienlijk positiever onder bezoekers dan onder niet-bezoekers. Bezoekers gaven Groningen een gemiddeld rapportcijfer van een 7,8. Niet-bezoekers geven Groningen een 6,4. Het blijft daarom een uitdaging voor Groningen om ervoor te zorgen dat mensen een bezoek aan de provincie brengen. Als men Groningen eenmaal heeft bezocht, is men verkocht!

Het onderzoek benoemt ook de grootste uitdaging om de potentiële bezoekers te overtuigen om naar Groningen te komen. Nog steeds vinden veel Nederlanders Groningen te ver weg liggen en krijgen andere regio’s de voorkeur.

Corona

Hoewel er geen specifieke vragen over corona zijn opgenomen in het onderzoek, is de impact van de coronapandemie en de maatregelen terug te zien in de resultaten. Evenementen worden minder aangedragen als reden om naar Groningen te komen, terwijl de associatie met Groningen in combinatie met rust en ruimte, fietsen, natuur en landschap een hogere waardering krijgt.

Bron en meer informatie: www.provinciegroningen.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *