Thermae 2000 uitgeroepen tot beste praktijkopleider recreatie

Wellnesscentrum Thermae 2000 in Valkenburg is tijdens de Dag van de Recreatie uitgeroepen tot de beste Praktijkopleider. De verkiezing voor Talent van het Jaar was bij voorbaat al een Landal-feestje. (3 Landal genomineerden), met Maaike van der Molen van Landal Drentse Lagune, die unaniem tot winnaar werd verkozen door de juryleden.

Thermae 2000 ontvangt de prijs

Over Thermae 2000 zegt de jury: “Bij dit leerbedrijf staat een Leven lang leren bovenaan alles bij wat ze doen. Thermae 2000 heeft een systeem in opleiden en doordat ze verschillende afdelingen hebben kan er multidisciplinair geleerd worden. Daarbij wordt er veel tijd en energie gestoken in het opleiden van leerlingen en staat naast iedere leerling een praktijkopleider, dus echt 1-op-1 aandacht. “

De andere genomineerden bij de verkiezing Leerbedrijf van het jaar waren: Recreatiepark Ter Spegelt en Buitenplaats Beekhuizen.

Maaike van de Molen

Bij de verkiezing van ‘Talent van het jaar’ was het opvallend dat alle drie de drie genomineerden afkomstig waren uit een Landal-bedrijf. In de zaal werd gegrapt: “Dat is natuurlijk de reden dat Roompot dit bedrijf heeft overgenomen.” De jury bleek unaniem gestemd te hebben op Maaike van der Molen van Landal Drentse Lagune: “Maaike heeft de prijs Talent Recreatie gewonnen doordat zij – in de al 20 jaar die zij werkzaam is in de recreatiebranche – haar talenten verder heeft doorontwikkeld. Ze beschikt over 21st century skills die zich uiten in flexibiliteit, goed kunnen luisteren, oplossingsgerichtheid, positiviteit, met als sleutelwoord samenwerken.”

De andere genomineerden waren: Joyce Hansler van Landal Aelderholt en Joyce Kuijpers van Landal Hunewold Staete.

Dag van de Recreatie; werknemers, opleiders & werkgevers

Tijdens de Dag van de Recreatie, georganiseerd door HISWA-RECRON en FNV Recreatie, werden diverse onderwerpen besproken die te maken hebben met ‘Werken in de recreatiesector’. Er waren deze dag vertegenwoordigers van bedrijven, opleidingen, studenten en werknemers. Speciaal voor ondernemers was er een workshop ‘Arbeidsmarktbranding’ waarin gekeken werd hoe recreatiebedrijven zich onderscheidend kunnen presenteren op de arbeidsmarkt. Tijdens de discussie die hier ontstond bleek ook dat opleidingen een belangrijke rol spelen in de aanvoer van nieuwe talenten naar de recreatiesector. Uit onderzoek blijkt dat minder dan 50% van leerlingen op een recreatieopleiding verwacht dat zij ook in de recreatiesector gaan werken. De studierichting blijkt een naam te hebben als ‘een leuke en gemakkelijke studie om snel je papiertje te halen.’ Daardoor zitten er relatief veel leerlingen in de klas zonder een overtuigende motivatie voor de sector.

Meer informatie: www.fnvrecreatie.nl/lidmaatschap/dag-van-de-recreatie-2023-werkgevers-en-onderwijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *