Startsein voor Het landelijke Van Gogh

Van Gogh Brabant, Marketing Drenthe, VisitBrabant en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) werken de komende jaren nauw samen om Het landelijke Van Gogh vorm te geven.

Op maandag 7 november jl. werd deze samenwerking bekrachtigd. Dit gebeurde in Het NoordBrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch tijdens een werkbezoek van een delegatie uit Drenthe aan Noord-Brabant. 

Van Gogh-bezoek naar de regio

In 2023 is het exact 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh in Nieuw Amsterdam in Drenthe arriveerde en in datzelfde jaar trok hij naar Nuenen in Noord-Brabant. Van Gogh is nog altijd een wereldberoemd icoon; zijn cultureel erfgoed trekt jaarlijks veel internationale bezoekers naar Nederland. De komende jaren wordt er meer samengewerkt om het erfgoed van Vincent van Gogh in Noord-Brabant en Drenthe te verbinden. Door de relatie te leggen met het landschap waar de schilder zijn inspiratie vond, willen de samenwerkende partners nieuw duurzaam toeristisch aanbod ontwikkelen voor bezoekers die interesse hebben in kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur.  

Jos Vranken, NBTC: “Een belangrijke pijler van Perspectief 2030, de nationale visie op toerisme, is de spreiding van internationaal bezoek naar de regio. We richten ons onder meer op het beter beleefbaar, boekbaar en zichtbaar maken van cultureel erfgoed om daarmee waardevol bezoek in de regio aan te trekken. Dit doet we onder meer door samenwerkingsverbanden te initiëren, kennis en inzichten uit te wisselen, het cultuuraanbod te versterken op plekken waar dit wenselijk is en de internationale zichtbaarheid van cultureel erfgoed te vergroten. De samenwerking met Van Gogh Brabant, Marketing Drenthe en VisitBrabant sluit hier naadloos bij aan.” 

Programma Het Landelijke Van Gogh

2023 is een belangrijk jaar voor Van Gogh-liefhebbers. Er komt een Van Gogh-tentoonstelling in het Drents Museum en diverse musea openen hun deuren na grondige verbouwingen: Museum Vincentre in Nuenen, het Van Gogh Huis in Nieuw Amsterdam en het Vincent Van Goghhuis in Zundert. Op 30 maart, de 170e verjaardag van Van Gogh, wordt een seminar georganiseerd in Brabant en in het voorjaar wordt een Van Gogh-fietsroute geopend in Drenthe. Onder de vlag Van Gogh Europe wordt vanaf 2023 gewerkt aan programmering voor 2028: het jaar waarin de 175ste geboortedag van Vincent van Gogh wordt gevierd.  

Bron en meer informatie: www.nbtc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *