Second Home Beurs Utrecht trekt recordaantal bezoekers

In het weekend van 15 – 17 maart 2024 heeft de Second Home Beurs in Utrecht een opvallend record geboekt met ruim 13.000 bezoekers. Dat is een toename van 40% in vergelijking met de vorige editie in september. De beursorganisatie vermoedt dat de Box 3 belastingmaatregel een belangrijke rol speelt bij de grote opkomst. Dat speelt vooral de buitenlandse bestemmingen in de kaart.

Toch waren ook Nederlandse locaties weer volop aanwezig met nieuwe projecten en uitbreidingen. Enkele bekende standhouders, zoals EuroParcs en Vakantiemakelaar, sloegen ditmaal een keertje over.

“We zagen aan de voorinschrijvingen al dat er veel belangstelling is voor vakantiewoningen. Normaal is de vrijdag de dag dat er vooral veel investeerders op de beurs rondlopen. Dit jaar zien we dat consumenten er ook al vroeg bij zijn. Het kooppubliek wordt ook wat jonger. Bij de standhouders zien we een vertegenwoordiging uit zeel veel landen (30). Maar ook Nederland blijft nog altijd goed vertegenwoordigd. Op deze beurs zijn er diverse nieuwe Nederlandse vakantieparken die zich presenteren.”

Beursmanager Henkjan Prins

Een fotocollage van Nederlandse vertegenwoordigers (niet compleet – aanvullende foto’s mogen worden ingestuurd):

Ontwijken van Box3 heffing

Naast het zoeken naar een persoonlijke get-a-way, blijkt uit onderzoek van de Second Home beurs dat veel investeerders de mogelijkheden verkennen om rendement te halen uit vastgoedinvesteringen buiten Nederland. Met de trend van een toenemende belastingdruk in Box-3 in Nederland wordt vastgoed in het buitenland steeds aantrekkelijker als een winstgevende en fiscaal gunstige investeringsoptie.

Zie ook: Staatssecretaris Van Rij geeft uitleg over nieuw Box 3 stelsel en gevolgen voor vakantiewoningen (januari 2024)

Desondanks is er niet uitsluitend oog is voor buitenlands vastgoed, maar worden ook kansen gezien op de binnenlandse markt. Investeren in regulier vastgoed is minder aantrekkelijk is geworden, onder andere door de box-3, de nieuwe regels rondom middenhuur en de hoge overdrachtsbelasting. Veel nieuwbouw van recreatief vastgoed is vrij op naam.

De Nederlandse standhouders die wij (redactie Pretwerk.nl) spraken waren wel positief over de koopbereidheid van de bezoekers.

Meer informatie: www.secondhome.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *