Scan Toeristisch Ondernemerschap zorgt voor professionalisering van vakantieparken

De Scan Toeristisch Ondernemerschap is nieuwe tool om vakantieparken te helpen om hun kwaliteit te verbeteren. Het instrument is gerealiseerd in opdracht van HISWA-RECRON en de provincies Flevoland, Overijssel, Drenthe, Noord-Holland en Limburg.

vakantiepark Drentse Lagune - ontwikkelaar: Kopare

Met meer dan 60 miljoen overnachtingen per jaar op vakantieparken, zit vakantie vieren in Nederland flink in de lift. Een verblijf op een camping en bungalowpark wordt steeds populairder onder (inter)nationale gasten. Hierdoor voelen veel recreatiebedrijven de urgentie om continu hun bedrijfsvoering te verbeteren.  

“Veel leden die bij ons zijn aangesloten, hebben vitaliteit hoog in het vaandel. Ze willen goed inspelen op nieuwe behoeften van hun gasten. Met de scan die wij met het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd ontwikkelden hiervoor, stimuleren we het toeristisch ondernemerschap van recreatieondernemers. De laagdrempelige tool prikkelt ondernemers om actie te ondernemen in hun bedrijf”, aldus projectleider Charlotte de Baat van HISWA-RECRON. 

Leerzame impuls

De scan is gratis online beschikbaar voor elke recreatieondernemer in Nederland op www.scantoeristischondernemerschap.nl. De ondernemer kan kiezen uit acht modules:

  1. gastvrijheid,
  2. ondernemerschap,
  3. uitstraling,
  4. duurzaamheid,
  5. marketing,
  6. toekomstbestendigheid,
  7. financiën en
  8. eigenaarschap.

Elke module bestaat uit een vragenlijst. Na het invullen van de antwoorden krijgt de ondernemer tips en adviezen om direct mee aan de slag te gaan. Siem-Jan Vethman van Camping Tuinderij Welgelegen: “Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar inspiratie en kennis waarmee ik mijn bedrijf verder kan professionaliseren. De tool is een leerzame impuls. De vragen geven duidelijk aan waar ik sta met mijn bedrijf. Veel tips kon ik direct gebruiken.”

De Scan Toeristisch Ondernemerschap is een van de acties van het programma Landelijke Actie Agenda Vitale Vakantieparken. Hierin draait alles om de toekomst van vakantieparken. Binnen het programma komen partijen samen die met verschillende acties en het uitwisselen van kennis en ervaring vakantieparken ondersteunen.

Bron en meer informatie: www.scantoeristischondernemerschap.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *