Plopsaland De Panne opent een extreme spinning coaster: Ride to Hapiness

In Nederland is het dit jaar vrij stil als het gaat om de opening van nieuwe attracties. In België zien we meer activiteit. Op 1 juli wordt in Plopsa De Panne de rollercoaster ‘Ride to Happiness’ geopend. Plopsa profileert zich hiermee nadrukkelijk als park dat op het wensenlijstje van rollercoasterfans niet mag onbreken.

Walibi België opende in mei de attractie Kondaa; de snelste en hoogste achtbaan van de BeNeLux.

Vanaf donderdag 1 juli kunnen liefhebbers van adembenemende rollercoasters en fans van Tomorrowland terecht in Plopsaland De Panne voor de zogenaamde Trial Runs van ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’. Deze avond werden de poorten van de gloednieuwe extreme spinning coaster, een Europese primeur, al exclusief opengezet voor alle Plopsa-medewerkers die de kans kregen om een eerste rit te maken. Het betreft een investering van 17,5 miljoen euro.

‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ is de allereerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa en de tweede attractie van dit type wereldwijd – enkel in de Verenigde Staten stond er al één. Bezoekers worden maar liefst twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van maar liefst 90 km/u en gaan hierbij vijf keer overkop. De karretjes kunnen vrij ronddraaien, waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna één kilometer en staat op z’n hoogste punt 35 meter boven de grond, wat zorgt voor een uitzonderlijk zicht op het park en de ruime omgeving. Naast de unieke thematische invulling werd een exclusieve soundtrack gecomponeerd die tijdens de volledige rit te horen is, wat de ervaring voor elke bezoeker extra sensationeel maakt.

Voor de totstandkoming van ‘The Ride to Happiness’ werkte het creatieve team van Tomorrowland samen met de Plopsa Group, om op die manier de unieke sfeer die Tomorrowland typeert te vertalen naar een coaster van wereldniveau. Van 1 tot en met 21 juli kunnen bezoekers de coaster exclusief in preview testen tijdens de zogenaamde Trial Runs. Elke bezoeker die tijdens deze periode een rit maakt, ontvangt bovendien een ‘Certificate of Happiness’ als bewijs dat ze een van de eerste passagiers waren. Vanaf 22 juli opent de attractie vervolgens officieel. De Trial Runs zijn inbegrepen in het toegangsticket van Plopsaland De Panne. Een aparte reservatie is bijgevolg niet nodig.

De gerenommeerde Duitse rollercoasterfabrikant Mack Rides stond in voor het technische design, de engineering en de bouw van de constructie. De thematisering en totaalbeleving namen het creatieve team van Tomorrowland en de Plopsa Group voor hun rekening. Binnen Plopsaland De Panne werd voor deze attractie een aparte zone aangelegd met magische decoratie, een vijver, eetkraampjes en een shop die allen de Tomorrowland-magie uitstralen. De samenwerking tussen Tomorrowland en de Plopsa Group is een eerste stap in een verregaande ambitie om in Europa op lange termijn te investeren in diverse themaparkprojecten. De twee Belgische bedrijven staan wereldwijd aangeschreven voor hun doorgedreven innovatie, creatieve aanpak en zin voor detail, waardoor deze samenwerking op een zeer organische manier tot stand is gekomen.

Meer informatie: www.plopsalanddepanne.be/en/events/ride-happiness-trial-runs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *