Megacoaster Walibi België gereed voor de heropening van het park op 8 mei

Kondaa, de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux, zal klaar zijn voor de opening van Walibi België op 8 mei. De spectaculaire megacoaster en het omringende gebied “Exotic World” vormen de belangrijkste investering ooit in de geschiedenis van het pretpark.

Vanaf zaterdag 8 mei is een bezoekje aan Walibi eindelijk weer mogelijk. Het Buitenplan treedt dan in werking. Het park wacht wel nog op het ministerieel besluit dat de openingsmodaliteiten moet verduidelijken.  

Ondertussen verdubbelt Walibi het goede openingsnieuws want op 8 mei zal het publiek ook kunnen kennismaken met de langverwachte megacoaster, Kondaa; een product van de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin

De achtbaan torent 50m hoog boven het park uit en raast aan een topsnelheid van 113km/u over een parcours van 1.2km. De achtbaan krijgt 2 treintjes met 6 2-persoons karretjes per trein. Daarme komen we uit op een capaciteit van 1080 personen per uur.

Deze opzienbarende attractie breekt ook twee wereldrecords: Kondaa is de megacoaster met het meeste aantal verschillende parcourselementen én de eerste megacoaster met 15 airtimemomenten! Dat is het gevoel van gewichtloosheid; door de snelheid word je uit jouw zitje getild. Een bezoeker zal 1/3 van de tijd die hij of zij in Kondaa doorbrengt zijn zitje nauwelijks aanraken. Kondaa bevindt zich in een gloednieuwe zone: Exotic World. Hiervoor werd een gebied van 4.5ha toegevoegd aan het park.

Een coaster met een storyline

De ontwikkelaars van de attractie hebben er voor gekozen om aan de attractie ook een verhaal te kopppelen. Bezoekers zullen ondergedompeld worden in een vergeten exotische wereld waar een krachtig en mysterieus wezen overheerst…

IFrame

Meer informatie: https://kondaa.walibi.be/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *