Openingsdatum Efteling attractie Danse Macabre bekend: 31 oktober

Vanaf 31 oktober opent in innovatieve darkride Danse Macabre de deuren voor de bezoekers van de Efteling. Al twee jaar wordt er dag in dag uit gewerkt aan een nieuwe attractie in de Efteling: Danse Macabre. De thematisering van de attractie verwijst naar naar het recent gesloten spookslot.

Voor het eerst deelt Efteling nu beelden van de binnenkant van de abdij, met recent geplaatste koorbanken, oude elementen uit het Spookslot die zijn hergebruikt én een immens groot orgel.

Ontwerper Jeroen Verheij: “Het bizarre -en ook tegelijkertijd het mooie- is dat je als ontwerper aan het begin staat van het verzinnen en schetsen, van wat we nu laten zien. Dat betekent dat ik nu eigenlijk in mijn eigen tekening sta. Ik hoop dat onze gasten overdonderd worden door wat ze zien als ze straks deze kapel binnenkomen. Het is een enorm indrukwekkende ruimte. Dit wordt een onvergetelijke attractie.” 

Over Danse Macabre 

Vanaf 31 oktober 2024 laat de Efteling bezoekers van Danse Macabre dansen op een grote draaischijf van 18 meter doorsnee met daarop 6 kleinere draaischijven met ieder 1 koorbank voor 18 personen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is uniek in de wereld en maakt zijn debuut bij de Efteling. Het 20 meter hoge attractiegebouw ligt in een compleet nieuw mysterieus themagebied van 17.000m² met horeca, retail en bijpassend entertainment: het Huyverwoud. 

Bezoekers van de Efteling betreden het griezeligste stukje Efteling via een onheilspellend abdijplein. Daar vinden ze onder meer duistere horecalocaties In den Swarte Kat en ’t Koetshuys en toiletvoorziening De Laetste Hoop. De familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda zorgen voor mysterieus entertainment. Via een poort lopen bezoekers vanaf 8 jaar de ‘wachtreis’ in. Deze wachtrij vol beleving leidt hen via de kruysgang, de kruydentuyn, een grimmig kerkhof en een griezelig woud naar de ingang van Danse Macabre. Daar wacht hen een spookspektakel vol duistere wendingen. 

Meer informatie: www.efteling.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *