Pleisureworld organiseert serie kennisbijeenkomsten in het najaar

Pleisureworld, netwerkorganisatie voor de recreatiebranche, gaat komend najaar maar liefst 17 activiteiten organiseren waarbij het delen van kennis centraal staat. Op het programma staan o.a. kijkjes achter de schermen bij recreatiebedrijven, congressen voor deelbranches en cursussen om ondernemersvaardigheden te verbeteren. Daarnaast staat op 17 november de Nationale Netwerk Lunch weer op het programma, met enkele bijzondere sprekers.

Behind the scenes


De beste leerschool blijft nog altijd de praktijk. Vandaar dat, onder begeleiding van Hans van Leeuwen, diverse recreatiebedrijven worden bezocht die voorloper zijn in de branche. De ondernemers vertellen daar hun verhaal en bieden een kijkje achter de schermen van hun bedrijf. Er wordt gerekend op actieve deelname van de bezoekers en volop discussie. Immers: “Je meest kritische consument? Dat is je (collega/)concurrent.”

De volgende bedrijven zijn opgenomen in de ‘behind the scenes’ tour:

Camping Reestdal
Camping Reestdal

2 oktober: Ardoer camping Het Reestdal in Balkbrug
Jeroen Slager, ook zeer actief op social media, zal o.a. een tipje van de sluier oplichten over het nieuwe exploitatie- en verdienmodel van de horeca, het succes van het privé-sanitair en de komst van een nieuwe camperformule.

9 oktober: Coronel Kartracing in Huizen
Dit is is een voorloper op het gebied van Family Entertainment Centers. Van een centrum met één attractie (Karten) is er tegenwoordig sprake van een compleet vrijetijdscentrum met een breed scala aan activiteiten in combinatie met allerlei vormen van catering onder één dak.

25 november: Roompot Hof van Domburg
Samen met gastheer Hein Robbers zal de nieuwe CEO dhr. Jurgen van Cutsem de deelnemers van deze dag uitgebreid vertellen over de nieuwe koers van Roompot.

2 december: Family Fun Center Toversluis, Sluis
Toversluis kent een rijke historie in Zeeuws Vlaanderen en is één van de eerste Family Entertainment Centers waarbij het hoofdthema “casino en gaming” het vertrekpunt is geweest voor een gezellig avondje uit. Het is uitgegroeid tot een volwaardig Family Entertainment Centers (F.E.C.’s) onder bezielende leiding van Mario Spetic.

16 december: museum De Fundatie, Zwolle
Naast een rondleiding door het museum en uitleg over hun strategie staat er deze dag een discussiethema centraal: Kortingen maken attractieparken & musea kapot.

Cursussen en congressen


De kennisbijeenkomsten in de vorm van cursussen en congressen worden georganiseerd in combinatie met de diverse recreatievakbeurzen in het najaar.

i.c.m. Recreavak Goes:

27 oktober: Introductiecursus Innovatie in marketing, Goes
Tijdens deze introductiecursus wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen in marketing, promotie en reclame. Doel: een vernieuwde aanpak met hogere bezetting en meer bezoekers.

28 oktober: 101 wereldtrends in leisure, Goes
Trendwatcher & expert in leisure Hans van Leeuwen weet als geen ander deze nieuwe ontwikkelingen te weerspiegelen en zal met een dynamische presentatie de deelnemers enthousiasmeren en inspireren en de ogen openen voor nieuwe kansen en ontwikkelingen.

i.c.m. Recreatievakbeurs Hardenberg:

5 november: Second life voor de bungalowsector
Dit keer komen een aantal nieuwe ontwikkelingen aan bod, wordt het Habitat principe geïntroduceerd (zorgconcepten) en krijgen we inzicht in de investeerders die het Hof van Saksen weer op de kaart zetten met hun gedurfde investeringsplannen.

6 november: Introductiecursus Innovatie in marketing

i.c.m. Recreatievakbeurs Gorinchem:

17 november: Speeltuinbende congres
Spelen is voor de ontwikkeling van ieder kind van groot belang. Zowel voor kinderen zonder als mét handicap. Hoe kunnen we alle speelplekken in Nederland toegankelijk maken?

18 november: Zwembad congres
De traditionele zwembadsector heeft het zwaar. Liggen er nog kansen? Zeker! Tijdens dit congres gaan we in op kwaliteitsmanagement, meer metingen in de nieuwe wet en wat doe je met social media in en om het zwembad?

FEC bijeenkomst in 2013
FEC bijeenkomst in 2013

18 november: Family Entertainment Center congres
De 1e editie van Family Entertainment Center (FEC) Congres in 2013 trok veel belangstelling. Dat de opkomst van FEC’s niet meer te stoppen valt, is zeker nu er ook al internationale belangstelling is voor deze nieuwe ontwikkelingen in de vrijetijdsmarkt.

19 november: Introductiecursus Innovatie in marketing

i.c.m. Recreatievakbeurs Venray

9 december: Dag van het plattelandstoerisme
Het plattelandstoerisme is de afgelopen jaren enorm gegroeid en geprofessionaliseerd. Nu is de vraag: hoe gaan we er nu geld mee verdienen? Hoe kunnen we nog beter samenwerken om met zo weinig menskracht alle ballen in de lucht te houden?

10 december: Hoe fit zijn attractieparken en musea?
Attractieparken en musea zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor meer bezoekers. Maar of dat voldoende is valt nog maar te betwijfelen. “De succes- en faalfactoren van innovaties”, is het onderwerp dat centraal staat tijdens de eerste editie van het congres “Future Fitness”. Een bijzonder podium met sprekers!

11 december: Introductiecursus Innovatie in marketing

17 november: Nationale Netwerk Lunch


Deze vijfde editie van de Nationale Netwerk Lunch begint inmiddels een traditie te worden in de recreatiebranche. Het is een bijeenkomst voorafgaand aan de opening van recreatievakbeurs Gorinchem. Naast de uitgebreide netwerkmogelijkheden is er ook weer een interessant programma aan presentaties: Groupon bereikt met flashdeals op een innovatieve wijze de consument. Staatsbosbeheer maakt van traditionele bezoekerscentra een totaalbelevenis. Albron innoveert van kantine cateraar naar gastronomische gastheer. ANNE Theater laat het boek van Anne Frank transformeren naar 5D-theater en een dagje uit.

Meer informatie en aanmelden: www.nationalenetwerklunch.nl

 

Op zoek naar nog meer evenementen in het najaar: www.pretwerk.nl/agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *