Nieuw glampingpark aan de Nederlandse kust in Marokkaanse sferen: Sahara Stay

Vlakbij slag Vlugtenburg opent zich in juni 2023 een nieuw vakantiepark aan de ’s-Gravenzandse kust: Sahara Stay. Dit glampingpark in ontwikkeling in de gemeente ’s Gravenzonde krijgt glampingtenten die straks volledig in Marokkaans thema worden ingericht.

Gasten kunnen niet alleen slapen in volledig ingerichte tenten. Op het terrein komen een aantal safaritenten te staan (lees Saharatenten), deze zijn er voor 4- en voor 6 personen. Ook zijn er straks trekkerstenten te vinden (bed boven en keuken beneden) en een kleinere versie van de trekkerstent (alleen de bedden). Deze tenten worden allemaal geleverd door Yala.

Daarnaast worden er nog twee toiletgebouwen geplaatst, een trekkerstent die wordt gebruikt als receptie en een centrale vuurplaats. Bij deze centrale plaats vinden de livemuziek avonden plaats en krijgen gasten een welkomstmaaltijd in Marokkaanse stijl. Erg sfeervol op een zomeravond

Waarom is er gekozen voor een Marokkaans thema? Lars de Wit: “De Oosterse stijl die we neer willen zetten geeft een bepaalde soort warmte en sfeer die we graag willen overbrengen naar de gasten.”

Activiteiten

Gasten kunnen ook gebruik maken van diverse activiteiten op en rondom het park. Zo kunnen zij surflessen nemen bij Dutch Surf Academy, aansluiten bij yogalessen, ontspannen met massages of een avondje van livemuziek genieten. Sahara Stay richt zich hiermee op gezinnen met kinderen en vriendengroepen die een unieke vakantie willen beleven en die graag in de buitenlucht bezig zijn.

Doelgroepen

De primaire doelgroepen van het nieuwe park zijn gezinnen met jonge kinderen zijn en stellen tussen de 25 en 35 zonder kinderen. Buiten de vakantie zullen er ook veel scholen en bedrijven langskomen. Het terrein is hiervoor volledig af te huren. De activiteiten kunnen dan ook volledig naar wens samengesteld worden.

“Waar bij andere vakantieparken vooral genieten met de mensen die je al kent centraal staat, is bij Sahara Stay ook het ontmoeten van nieuwe mensen een belangrijk thema. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij de avondjes rondom het kampvuur of tijdens de surflessen. Zo sluit je de vakantie niet alleen af met mooie herinneringen, maar ook met nieuwe contacten.” Aldus Tineke Verbraeken, parkmanager Sahara Stay.

Vanaf juni worden de eerste gasten verwelkomd en vind je een stukje Marokkaanse warmte aan de Nederlandse kust. Sahara Stay zal, net als strandtenten, alleen open zijn in de warmere maanden van het jaar.   

De website is nog niet live.

Eén reactie

  1. Prachtig initiatief, ik weet niet of er ook een Marokkaanse keuken komt deze wordt door veel Nederlanders erg gewaardeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *