Met vijfde bijzondere waterglijbaan zet Hof van Saksen een uitroepteken achter het Waterpark!

Het zwembad van Hof van Saksen mag inmiddels wel het label ‘Waterpark’ dragen. Afgelopen weekend werd er opnieuw een spectaculaire waterglijbaan geopend; de Subito. Het is de vijfde waterglijbaan die aan de glijbaantoren is gekoppeld; en daarmee zijn alle uitgangen gevuld.

De Subito is een waterglijbaan met een lengte van 120 meter, geleverd door iPlay. Je beleeft de rit vanuit een 2-persoons band, waar je overigens ook in je eentje gebruik van mag maken. Een snelle scan leert dat er ongeveer elke 30 seconden een nieuwe start gemaakt kan worden. De lichteffecten in de baan zijn afgestemd op de aanstormende band. Dat zorgt voor een bijzonder effect, want je ziet de ruimte vóór je in de tube steeds veranderen. Het hoogtepunt van de beleving is de bowl waarin je terecht komt en enkele rondjes draait onder een sterrenhemel, alvorens je ‘door het putje’ naar de uitgang glijdt. Walter Jonker van Pretwerk deelt zijn ervaringen: “Er is absoluut weer een nieuwe beleving toegevoegd. Iedereen die achtbanen leuk vindt kan hier zijn hart ophalen. Persoonlijk vind ik de grote Bombo-baan, met de reuzen-cone het mooist. Maar als je hier op bezoek bent, dan ga je toch alle banen uitproberen. En dan is dit zeker een hele mooie belevenis.”

Volgens parkmanager Frank Bulthuis was er nog een aardige zoektocht nodig om opnieuw een nieuwe belevenis aan het glijbaanarsenaal toe te voegen: “Het idee van een waterglijbaan met een bowl waarin je op een band langzaam naar het midden drijft was er al langer. Maar in de loop der jaren kwamen er steeds meer mooie visuele effecten op de markt, die we ook wel graag wilden toepassen.”

Gerro Vonk, directeur/eigenaar van Driestar (de investeringsmaatschappij achter Hof van Saksen), is persoonlijk zeer betrokken bij het ‘glijbanenproject’. Hij reisde de hele wereld over om diverse typen waterglijbanen zelf te ervaren en beoordelen.  Vonk: “Al onze waterglijbanen zijn ontworpen vanuit vaste waarden. Zo mogen wachttijden nooit langer zijn dan 15 minuten. We bouwen alleen bandenglijbanen, omdat dit comfortabeler is. We hebben geen eenpersoonsbanden, alles gebeurt samen in twee- of vierpersoonsbanden. Zo beleef je samen het avontuur. Ook de nieuwe Subito is weer een bandenglijbaan. En als laatste: onze waterglijbanen moeten écht iets bijzonders bieden. Zo zijn de hoogteverschillen bij ons ruim 18 meter. Dat vind je nergens in Europa. De high end gastbeleving in combinatie met het unieke waterpark met deze vijf spectaculaire glijbanen en de avontuurlijke wildwaterbaan maken dit tot hét luxe familieresort in Europa.”

De eerste reacties van de aanwezige consumentgerichte journalisten waren onverdeeld enthousiast. “Wauw, wat een gave glijbaan is het geworden!” schrijft bijvoorbeeld Parkvakanties.nl. Op hun website wordt nog uitgebreider over de beleving van de waterglijbaan gesproken.

Zwemparadijs of waterpark?

Hof van Saksen labelt het zwembad zelf als ‘Zwemparadijs’. Door de grote hoeveelheid aan attracties (5 waterglijbanen en één wildwaterbaan) en activiteiten, zou je het ook kunnen indelen bij de waterparken. Ook het prijskaartje voor een los entreekaartje (€ 25,- v.a. 8 jaar) ligt dichter bij een waterpark dan bij een zwembad. Overigens zijn die losse kaarten alleen verkrijgbaar buiten weekenden en vakantieperiodes. De aantrekkelijkheid van het zwemparadijs is bijzonder groot en tijdens vakanties kan het park er geen extra bezoekers van buitenaf meer bij hebben.

Keuze voor familieresort blijkt schot in de roos

Toen Driestar het park in 2012 het vakantiepark overnam uit een faillissement werd al snel besloten om het park vooral te richten op het luxere segment van gezinnen met kinderen. Ondanks dat de markt voor gezinsparken al jaren zeer competitief is in Nederland. Toch heeft dat duidelijk goed uitgepakt, want de bezetting en waardering van het park scoren beiden bijzonder hoog. Ook afgelopen weekend was het park weer volledig bezet en was het erg druk in de speelplaats Harrewar en in het zwembad met vooral jonge gezinnen. Met de voltooiing van de glijbaantoren (nu 5 glijbanen) heeft het park een sterke troef in handen om ook wat oudere kinderen iets bijzonders te bieden. Voor kinderen tot 8 jaar zijn niet alle waterglijbanen toegankelijk en bovendien geldt er een lengte-eis van 1,20 meter. Voor de allerjongste doelgroep wordt binnenkort nog een nieuwe speelhal geopend.

Meer informatie: www.hofvansaksen.nl/resort/ontdek-het-resort/waterpret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *