Leonardo Hotels voegt 12 Nederlandse hotels toe aan het portfolio

Leonardo Hotels neemt de Zien Group over, en de daarbij behorende 12 hotels in Nederland van dochterondernemingen KSL Capital Partners, LLC – een investeerder in de sector leisure – en diens partner, Garden Capital Group. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond.

Eden Hotel Amsterdam

Het portfolio van Leonardo in de Benelux neemt door deze acquisitie toe tot 28 hotels. In totaal worden er vijf hotels in Amsterdam overgenomen en diverse hotels op toplocaties in grote steden, zoals Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht. De overname past uitstekend in de groeistrategie van Leonardo Hotels Benelux.

Het huidige portfolio van hotels binnen de Zien Group is in 75 jaar tijd opgebouwd door de familie Dijkstra. KSL verwierf een meerderheidsbelang in het bedrijf in december 2021, tijdens de hoogtijdagen van de Covid-19 pandemie. Door gerichte renovaties en operationele initiatieven onder leiding van CEO Billy Skelli-Cohen zijn de prestaties van de groep gestaag verbeterd en nu ruim boven het pre-Covid niveau.

Door deze transactie worden er 1.522 hotelkamers toegevoegd aan het portfolio van Leonardo Hotels, wat het totale aantal kamers in Nederland en België op 4.161 brengt. De overname omvat de overdracht van bekende hotels in Amsterdam, zoals het iconische Eden Hotel, The Lancaster Hotel en The Manor. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in de eerste helft van Q3 2024 en is afhankelijk van de voltooiing van de vereisten voor fusie toestemming en het adviesproces van de ondernemingsraad.

Ketenvorming in de hotelsector

Ronen Nissenbaum, CEO van Leonardo Hotels in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Benelux, Spanje en Portugal voegt nog toe: “De Europese Leonardo groep heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt, met momenteel meer dan 300 hotels in 21 landen. Verdere overnames worden in de komende weken aangekondigd.”

Leonardo hotels is een van de merken die valt onder de Fattal Group – een snelgroeiende internationale hotelgroep. De groep is eigenaar en uitbater is van meer dan 300 hotels in meer dan 120 bestemmingen wereldwijd, met in totaal meer dan 50.000 kamers en een sterke aanwezigheid in 21 landen.

Leonardo Hotels is in 2006 opgericht als de Europese tak van de Fattal Hotel Group, en sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende naam in de internationale hospitality industrie. Met een divers portfolio bestaande uit Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, Leonardo Limited Edition Hotels en NYX Hotels, wordt een breed scala aan unieke ervaringen op maat geboden voor de moderne reiziger.

Bron en meer informatie: www.leonardo-hotels.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *