Landal Mooi Zutendaal (Be) breidt uit met houtskeletbouw villa’s

Landal  Mooi Zutendaal, gelegen op een steenworp afstand van Nationaal Park Hoge Kempen, is weer een nieuwe fase ingegaan. Dit jaar zullen 23 luxe en wellness villa’s worden opgeleverd. Tegelijkertijd wordt het openluchtzwembad afgebroken en ondergaat het overdekte zwembad een verbouwing.

Deze bouwimpuls sluit mooi aan bij de recent geopende driehonderd meter lange fietsbrug over de Mechelse heide die aan fietsen door de natuur een extra dimensie geeft. Naaldhout uit de bossen bij Zutendaal is gebruikt voor de wanden van de brug.

De uitbreiding van de verblijfsaccommodatie is een project van Kopare Development, een preferred partner van Landal GreenParks. Directeur Klaas Odink: ”De noodzakelijke grondwerkzaamheden zijn afgerond en binnenkort start Machiels Building Solutions uit Genk met de fundering. Daarna zal binnen vier weken gestart worden met de houtskeletbouw van de villa’s.” De houten bouwelementen bieden een snelle en duurzame bouw, waardoor de villa’s waarschijnlijk nog deze zomer gereed zijn. De grondwerken voor de nieuwe uitbreiding zijn deskundig uitgevoerd door Van Spijker Infrabouw. Zij hebben de infrastructuur, wegen en riolering ten behoeve van de nieuwbouw gerealiseerd.

Jannou Derrez

Kwaliteitsimpuls

Ook het voorzieningenniveau krijgt een kwaliteitsimpuls. Janou Derrez, van fun, sport & entertainment van Landal Mooi Zutendaal, legt uit: “Het buitenbad maakt plaats voor de uitbreiding van het overdekte recreatiegebied. Vorig jaar is tijdens een storm het dak beschadigd. Dat wordt nu eveneens hersteld. Verder zal de variatie aan buitensportactiviteiten toenemen met onder meer de aanleg vanen mobiele stormbaan”. Voor kleine kinderen is de Kidsclub binnen een deel van het restaurant ondergebracht; hier bevindt zich ook een indoorspeelplaats met glijbaan. “Wanneer gasten fietsen willen huren, bieden we de keuze van gewone fietsen of ebikes van het merk Qwic. Voor de verhuur ervan werken we samen met Circleshare.”

Jan des Bouvrie villa’s

Het vakantiepark Landal GreenParks Zutendaal valt sinds 2016 officieel onder het merk Landal GreenParks.  Het onderging meerdere opvallende uitbreidingen. Onderscheidend was de bouw van de Jan des Bouvrie-villa’s zo genoemd omdat deze internationaal befaamde interieuradviseur nog betrokken is geweest bij de inrichting ervan. Maar ook de houten villa’s met een Scandinavische uitstraling bij de entree geven aan de verblijfsaccommodaties variatie en allure. Janou Derrez: “We zijn een echt familiepark. Zowel gezinnen met kleine kinderen als opa’s en oma’s met kleinkinderen, boeken regelmatig, terwijl ook senioren voor een wandel- of fietsvakantie hier graag verblijven”.  

Landal Mooi Zutendaal ligt aan het fietsknooppuntennetwerk dat door het Nationaal Park Hoge Kempen leidt en ligt vlak bij het natuureducatiecentrum/bezoekersonthaal Lieteberg. De fietsbeleving ‘Fietsen door de Heide’ is bereikbaar via de knooppunten 61, 550 en 551.

Meer informatie: www.landal.nl/parken/mooi-zutendaal


Met dank aan (auteur): Frits van Wolveren, freelance redacteur in recreatie en toerisme

Eén reactie

  1. KAPITAAL VERNIETIGING !!!
    Jammer van zo”n mooi buitenzwembad. Er werd toch erg veel gebruik van gemaakt in de zomer. Helaas valt dit vakantiepark voor ons nu af. Waarom nu ook het bos slopen. Had volgens mij anders gekund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *